Η Μπάγερν αποχαιρέτησε τον Ιμπάκα που ανακοινώνεται από τη Ρεάλ!

Σερζ Ιμπάκα

i

© Photo by Christina Pahnke/Euroleague Basketball via Getty Images

Η Μπάγερν αποχαιρέτησε τον Ιμπάκα που ανακοινώνεται από τη Ρεάλ!

Γιάννης Πάλλας 23:10 - 15.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:16 - 15.07.2024

Το τέλος της συνεργασίας με τον Σερζ Ιμπάκα ανακοίνωσε η Μπάγερν, με τον παίκτη να είναι έτοιμος να ανακοινωθεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Παρελθόν και επίσημα αποτελεί για τη Μπάγερν Μονάχου ο Σερζ Ιμπάκα, που είναι έτοιμος να δώσει τα χέρια με τη Ρεάλ και να γίνει κάτοικος Μαδρίτης!

Ο Κογκολέζος σέντερ με το ισπανικό διαβατήριο αποχώρησε από την Μπάγερν μετά τη λήξη του συμβολαίου του, κάτι που τον απελευθερώνει προκειμένου να υπογράψει στη «βασίλισσα» με την οποία φαίνεται πως έχει ήδη συμφωνήσει.

«Σε μια στιγμή που πολλοί με αμφισβήτησαν, η Μπάγερν μου έδωσε μια ευκαιρία. Ήταν τιμή μου να εκπροσωπώ έναν από τους μεγαλύτερους αθλητικούς οργανισμούς όλων των εποχών. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Γερμανίας ήταν πολύ ξεχωριστή για μένα, όπως και η συμμετοχή μου στη EuroLeague.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Χέρμπερτ Χάινερ, τον Μάρκο Πέσιτς και τον Ντανιέλε Μπαϊέζι, τον προπονητή Λάσο, το προπονητικό επιτελείο, τους συμπαίκτες μου και τη διοίκηση που με έφεραν στο Μόναχο και πίστεψαν στη σκληρή δουλειά και την εμπειρία μου» υποστήριξε ο Σερζ Ιμπάκα μετά την αποχώρησή του από τους Βαυαρούς.

Ο Ιμπάκα παραμένει ένας παίκτης υψηλού επιπέδου με σπουδαία καριέρα στο NBA. Κατά την 14ετή θητεία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα έπαιξε σε 1071 παιχνίδια και πήρε πρωτάθλημα με τους Ράπτορς το 2019, ενώ έχει κερδίσει τρεις φορές το βραβείου του καλύτερου αμυντικού της σεζόν και έχει υπάρξει και πρώτος στις τάπες το 2012 και το 2013.

Η τελευταία του ευρωπαϊκή ομάδα πριν την Μπάγερν ήταν η Μανρέσα το 2008-09, ενώ στο ΝΒΑ έχει αγωνιστεί στους Θάντερ, τους Μάτζικ, τους Ράπτορς και τους Κλίπερς. Την περσινή σεζόν με την Μπάγερν είχε 12,6 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 1,3 τάπες.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησης του Ιμπάκα από την Μπάγερν το BasketNews και ο δημοσιογράφος Ντονάτας Ουρμπόνας ανέφεραν πως ο παίκτης οδεύει ήδη προς τη Ρεάλ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Σερζ Ιμπάκα είναι έτοιμος να επιστρέψει στη Μαδρίτη, καθώς με τη φανέλα της Ρεάλ είχε αγωνιστεί για 12 συνολικά παιχνίδια (6 στην ACB και 6 στην EuroLeague) τη σεζόν 2011-12.