Μπαίνουν στη... μάχη της φάσης των 16 του BCL Προμηθέας και ΑΕΚ

Χέιλ, Νετζήπογλου

Μπαίνουν στη... μάχη της φάσης των 16 του BCL Προμηθέας και ΑΕΚ

Sportal newsroom 09:37 - 23.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:25 - 14.08.2024

Ο Προμηθέας υποδέχεται την ΑΕΚ (19:30) στο «Δ.Τόφαλος», στην πρεμιέρα της φάσης των 16 του BCL.

Η φάση των 16 του BCL ξεκινάει, με δύο από τις 3 εκπροσώπους μας να κοντράρονται μεταξύ τους, σε ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Προμηθέας υποδέχεται την ΑΕΚ στο κλειστό «Δ.Τόφαλος», με τις δύο ομάδες να θέλουν να βάλουν βάσεις πρόκρισης με το καλημέρα.

Ο Προμηθέας κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους 16 μέσω του Play-In, καθώς «σκούπισε» την Λε Μαν με 2-0 νίκες, δείχνοντας τη δυναμική του τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Πάτρα. Την ίδια ώρα, η Ένωση είχε τερματίσει πρώτη στον όμιλό της, με ρεκόρ 5-1 και πήρε απευθείας την πρόκριση για τους 16.

Οι Πατρινοί έρχονται από την ήττα κόντρα στο Περιστέρι, για το πρωτάθλημα. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου δεν είχε στη διάθεσή του τον Χάιμε Ετσενίκε, με τον Κολομβιανό σέντερ να κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι απέναντι στην Ένωση. Άλλα προβλήματα δεν αντιμετωπίζει ο Έλληνας προπονητής, που θέλει να «πατήσει» στη νίκη με 100-95, για το πρωτάθλημα, πριν από περίπου 1 μήνα.

Η ΑΕΚ από την άλλη πλευρά ταξίδεψε στην Πάτρα με «πληγωμένο» ηθικό από τις ήττες των τελευταίων αγώνων, αλλά ταυτόχρονα και ενισχυμένη, όσον αφορά το ρόστερ της. Ο Όστιν Χόλινς βρίσκεται στην Πάτρα και θα κάνει ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ για πρώτη φορά στο BCL με τη φανέλα της Ένωσης θα αγωνιστούν οι Μπράντον Νάιτ και Δημήτρης Αγραβάνης. Εκτός μάχης για την ομάδα του Ζοάν Πλάθα θα είναι ο Δημήτρης Φλιώνης.

Με Χόλινς στην Πάτρα η ΑΕΚ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

19:07 - 22.01.2024

Με Χόλινς στην Πάτρα η ΑΕΚ

Ο Πλάθα βρήκε στο πρόσωπο του Χόλινς έναν ακόμα παίκτη που μπορεί να τον βοηθήσει στο σκοράρισμα και έτσι ο νέος γκαρντ των «κιτρινόμαυρων» αναμένεται να έχει ρόλο στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του BCL που θα βρει την ΑΕΚ στην έδρα του Προμηθέα.

Το ενδιαφέρον στις τάξεις του κόσμου είναι έντονο για το παιχνίδι αυτό, καθώς η ΑΕΚ θα έχει φιλάθλους στο πλευρό της για ακόμα μια φορά, την ίδια ώρα που και τα εισιτήρια που διέθεσε ο Προμηθέας «φεύγουν» με γοργούς ρυθμούς.