Το ντεμπούτο του Αντετοκούνμπο στην preseason και η ήττα των Μπακς από τους Λέικερς του ΛεΜπρόν
i

Γιάννης Αντετοκούνμπο, ΛεΜπρόν Τζέιμς / © IMAGO

Το ντεμπούτο του Αντετοκούνμπο στην preseason και η ήττα των Μπακς από τους Λέικερς του ΛεΜπρόν

Γιώργος Γαβριλάκης 08:24 - 11.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:47 - 11.10.2024

Στο Μιλγουόκι, οι Μπακς φιλοξένησαν τους Λέικερς, ο Αντετοκούνμπο έπαιξε για πρώτη φορά στην preseason, έβαλε 20 πόντους σε 20 λεπτά, αλλά οι Καλιφορνέζοι επικράτησαν με 107-102. Ο ΛεΜπρόν είχε 11 πόντους και ο γιος του κανέναν!

Σε μια ντουζίνα μέρες ξεκινά η κανονική περίοδος του NBA (τα ξημερώματα της 23ης Οκτωβρίου), αλλά η τελική ευθεία πριν την έναρξη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όχι μόνο γιατί αγωνίζονται οι πρωτοεμφανιζόμενοι και οι ανερχόμενοι, ελέγχοντας τις δυνάμεις τους, αλλά γιατί πλέον οι σούπερ σταρς έχουν ανεβάσει ρυθμό. Και στο Fiserv Forum του Μιλγουόκι συναντήθηκαν δύο από τους σπουδαιότερους πρωταγωνιστές του «μαγικού πλανήτη».

Οι Μπακς με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αγωνίζεται στο πρώτο preseason παιχνίδι του, αντιμετώπισαν τους Λος Άντζελες Λέικερς, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς ενεργό και πάλι για τους Καλιφορνέζους. Ο Greek Freak ήταν ασταμάτητος. Έβαλε 20 πόντους σε 20 λεπτά, είχε επίσης 7 ριμπάουντ, αλλά τα Ελάφια ηττήθηκαν με 107-102. Παρά το γεγονός ότι, πέραν του Αντετοκούνμπο και ο Μπόμπι Πόρτις με 29 πόντους και 5/5 τρίποντα ήταν απειλητικός σε κάθε φάση που συμμετείχε.

Έσβησαν τα... φώτα στο Μιλγουόκι: Τα δύο μπλοκ του Αντετοκούνμπο στον ανυποψίαστο ΛεΜπρόν (vids)
NBA

08:44 - 11.10.2024

Έσβησαν τα... φώτα στο Μιλγουόκι: Τα δύο μπλοκ του Αντετοκούνμπο στον ανυποψίαστο ΛεΜπρόν (vids)

Την πρώτη φορά που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς προσπάθησε να παρασύρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μέχρι το καλάθι, δέχθηκε στοπ από τον Greek Freak, αλλά με οριακό φάουλ. Το ίδιο συνέβη -χωρίς φάουλ και πολύ πιο εντυπωσιακά- και την δεύτερη φορά που ο Βασιλιάς προσπάθησε να κάνει το ίδιο!

Για τους Λιμνανθρώπους, ο Ρούι Χατσιμούρα ήταν πρώτος σκόρερ με 14 πόντους, ενώ ο ΛεΜπρόν έπαιξε 16 λεπτά και είχε 11 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ο γιος του, Μπρόνι, για μία ακόμα φορά δεν κατάφερε καν να σκοράρει. Είχε 0/4 σουτ σε 6 λεπτά συμμετοχής και μάλλον θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να μπορέσει να γίνει σημαντικός (ή έστω λειτουργικός) για την ομάδα του.