H Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε την «κλοπή»: Ανακοίνωσε τον Μαδριλένο, Χουάν Νούνιεθ
i

© Imago

H Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε την «κλοπή»: Ανακοίνωσε τον Μαδριλένο, Χουάν Νούνιεθ

Γιώργος Γαβριλάκης 13:23 - 26.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:27 - 26.07.2024

Ο Χουάν Νούνιεθ έμαθε μπάσκετ στην Ρεάλ Μαδρίτης, μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην γερμανική Ουλμ, έγινε Draft Pick στο NBA και τώρα ανακοινώθηκε η απόκτησή του από την Μπαρτσελόνα!

Η συμφωνία της Μπαρτσελόνα με το 20χρονο Χουάν Νούνιεθέχει ουσιαστικά θεμελιωθεί από τις αρχές του καλοκαιριού. Απλώς, τώρα ήρθε η επίσημη ανακοίνωση των Καταλανών και μαζί ο ενθουσιασμός τους, για το γεγονός ότι απέκτησαν ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του ισπανικού μπάσκετμπολ και μάλιστα έναν παίκτη γέννημα θρέμμα της Μαδρίτης που (πριν δύο χρόνια) εγκατέλειψε την Ρεάλ για να πάρει πρωταγωνιστικό ρόλο στην γερμανική Ουλμ και τώρα που επέστρεψε στην πατρίδα του, το έκανε για την «Μπάρτσα» και όχι για την Βασίλισσα.

Ο Νούνιεθ, ο οποίος στο μεσοδιάστημα επιλέχθηκε στο No 36 του NBA Draft 2024 από τους Σαν Αντόνιο Σπερς, είναι ένας πόιντ γκαρντ με ύψος 191 εκατοστά και με δύο αξιόλογες σεζόν με την Ουλμ. Πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας και φέτος προσέφερε στην ομάδα του 9,6 πόντους, 4,7 ασίστ και 3,5 ριμπάουντ.

Η γερμανική Ουλμ αλλάζει το πρόγραμμα του EuroCup για να παίξει φιλικό με τους Μπλέιζερς στις ΗΠΑ
EUROCUP

11:24 - 25.07.2024

Η γερμανική Ουλμ αλλάζει το πρόγραμμα του EuroCup για να παίξει φιλικό με τους Μπλέιζερς στις ΗΠΑ

Στο Πόρτλαντ θα βρεθεί στις 16 Οκτώβρη η Ουλμ για να παίξει το πρώτο φιλικό γερμανικής ομάδας επί αμερικάνικου εδάφους. Οι Μπλέιζερς θα είναι ο αντίπαλός της και για να γίνει το ματς χρειάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα του EuroCup.

Επίσης, έχει στο βιογραφικό του και την συμμετοχή με την εθνική Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, όπου η χώρα... βυθίστηκε και αποκλείστηκε νωρίς, αλλά ο 19χρονος Νούνιεθ ήταν εκεί για τη χώρα τoυ και τώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει σε αυτήν για να συνεχίσει εντός των συνόρων της καριέρα του. Αλλά όχι στην ομάδα που αγάπησε ως παιδί και την φανέλα της φόρεσε σχεδόν μέχρι την ενηλικίωσή του.

Η Μπαρτσελόνα για να τον αποκτήσει πλήρωσε χρήματα στην Ρεάλ Μαδρίτης (400.000 ευρώ) που κατείχε μέρος των δικαιωμάτων του, ενώ προσέφερε στον ίδιο τον αθλητή ένα εντυπωσιακό ποσό για ετήσιες απολαβές που προσεγγίζει το 1,3 εκατομμύρια!