Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόλυση του Ρότζερ Γκριμάου

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόλυση του Ρότζερ Γκριμάου

Γιώργος Γαβριλάκης 13:33 - 08.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:40 - 08.06.2024

Κάτι που φαινόταν δεδομένο πως θα συμβεί, ανακοινώθηκε επίσημα το Σάββατο (8/6) το μεσημέρι από την Μπαρτσελόνα, που ενημέρωσε το κοινό με επίσημη τοποθέτησή της για το τέλος της συνεργασίας της με τον κόουτς Ρότζερ Γκριμάου.

Το θέμα εδώ και καιρό δεν ήταν το αν απολυθεί από την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα ο Ρότζερ Γκριμάου, αλλά το... πότε. Τελικά, αυτή η στιγμή ήρθε το μεσημέρι του Σαββάτου (8/6) όταν και οι Καταλανοί με επίσημη ανακοίνωσή τους εξήγησαν πως η συνεργασίας τους με τον rookie κόουτς και πάλαι ποτέ αστέρι της ομάδας, τερματίστηκε.

Η «Μπάρτσα» που αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό στα Playoffs της Euroleague και στα ημιτελικά της Liga Endesa από την Ρεάλ Μαδρίτης, ολοκλήρωσε τη χρονιά της χωρίς κάποια διάκριση και ο 46χρονος Ισπανός πλήρωσε με την εργασιακή του θέση τις ομαδικές αποτυχίες.

Πλέον, οι Καταλανοί που σκοπεύουν να κάνουν αρκετές και δραστικές αλλαγές στο ρόστερ τους, προωθούν στην ατζέντα της την πρόσληψη νέου τεχνικού και έχουν ως προτεραιότητά τους την επιστροφή του Τσάβι Πασκουάλ στη Βαρκελώνη. Βέβαια, εκτός αυτού υπάρχει στη λίστα ο Γιάκα Λάκοβιτς της Γκραν Κανάρια (επίσης πρώην παίκτης της ομάδας), αλλά και ο ελεύθερος Δημήτρης Ιτούδης.

Συμβόλαιο τύπου... Σλούκα προσφέρει η Μονακό στον Μάικ Τζέιμς - Πόσα λεφτά του δίνουν οι Μονεγάσκοι
EUROLEAGUE

09:30 - 08.06.2024

Συμβόλαιο τύπου... Σλούκα προσφέρει η Μονακό στον Μάικ Τζέιμς - Πόσα λεφτά του δίνουν οι Μονεγάσκοι

Η νέα τριετούς διάρκειας πρόταση της Μονακό στον Μάικ Τζέιμς, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα, αφορά ετήσιο μισθό στα τρία εκατομμύρια δολάρια (εννέα στο σύνολο) και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague έχει στα χέρια του και το καρπούζι και το μαχαίρι.

Από τη στιγμή που θα καταλήξουν και θα συμφωνήσουν με τον νέο αγωνιστικό διαχειριστή του συνόλου θα αρχίσουν και οι προσθήκες και οι αντικαταστάσεις από το ρόστερ. Ήδη έχει αποχωρήσει ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις, ο οποίος ψάχνει νέο σταθμό στην καριέρα του, ενώ δύο παίκτες έχουν ήδη συμφωνήσει με άλλες ομάδες. Ο Νίκολα Κάλινιτς με τον Ερυθρό Αστέρα και ο Όσκαρ Ντα Σίλβα με την Μπάγερν Μονάχου.