«Μπαρτσελόνα και Πασκουάλ ξεκινούν συζητήσεις άμεσα»

Τσάβι Πασκουάλ

«Μπαρτσελόνα και Πασκουάλ ξεκινούν συζητήσεις άμεσα»

Sportal newsroom 20:29 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:44 - 04.06.2024

Ο Τσάβι Πασκουάλ είναι ο μεγάλος στόχος της Μπαρτσελόνα για τη θέση του head coach με την ομάδα από την Βαρκελώνη να ανοίγει κύκλο επαφών με τον έμπειρο κόουτς.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ έντονο για την Μπαρτσελόνα, με την ομάδα της Βαρκελώνης να βρίσκεται προ των πυλών μεγάλων και σημαντικών αλλαγών. Μια εξ αυτών αφορά και την τεχνική ηγεσία της, με τον Ρότζερ Γκριμάου να αποχωρεί από τη θέση του head coach, καθώς η ομάδα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που υπήρχαν.

Ο μεγάλος στόχος για τη διάδοχη κατάσταση είναι ο Τσάβι Πασκουάλ. Ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις στην Βαρκελώνη, έχοντας γράψει πολλά χιλιόμετρα στον πάγκο της ομάδας. Με την οποία οι σχέσεις του παραμένουν πολύ δυνατές σε όλα τα επίπεδα.

Ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Πασκουάλ μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όπως αναφέρει η Mundo Deportivo. Αυτό γιατί για τους ιθύνοντες την ομάδα ο Καταλανός κόουτς είναι αυτός που πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας και να την οδηγήσει στη νέα εποχή.

Το συμβόλαιο του Πασκουάλ με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης έχει ολοκληρωθεί, έπειτα από μια τετραετία στην Ρωσία και πλέον είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Για την ώρα οι Καταλανοί δεν έχουν καταθέσει κάποια πρόταση στον έμπειρο προπονητή, παρά μόνο έχουν ανοίξει κύκλο επαφών, με τις συζητήσεις να βρίσκονται σε διερευνητικό επίπεδο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ωστόσο γίνεται προφανές ότι για να υπάρξει deal θα πρέπει η Μπαρτσελόνα να ρίξει αρκετά λεφτά στο τραπέζι.

Τα τελευταία χρόνια ο Πασκουάλ ήταν από τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές στην Ευρώπη, ενώ έχει προσελκύσει ενδιαφέρον κορυφαίων κλαμπ, που θέλουν να πάνε στο επόμενο επίπεδο.

Την ίδια στιγμή, στο κάδρο για την ομάδα της Βαρκελώνης βρίσκονται και ονόματα όπως ο Γιάκα Λάκοβιτς, ο Σέρτζιο Σκαριόλο και ο Χοάν Πεναρόγια, όμως ο πρώτος στόχος για τη θέση του αντί-Γκριμάου είναι ο Τσάβι Πασκουάλ, προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στα υψηλά πατώματα σε Ισπανία και Euroleague.