Ο Πασκουάλ και ο Λάκοβιτς είναι οι βασικοί υποψήφιοι προπονητές για τη Μπαρτσελόνα

Ο Πασκουάλ και ο Λάκοβιτς είναι οι βασικοί υποψήφιοι προπονητές για τη Μπαρτσελόνα

Γιώργος Γαβριλάκης 09:38 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 09:56 - 03.06.2024

Σύμφωνα με το δημοφιλές ραδιοφωνικό σταθμό της Καταλονίας, RAC1, ο κόουτς Ρότζερ Γκριμάου θα απολυθεί από τη Μπαρτσελόνα και για την αντικατάστασή του υπάρχουν δύο κυρίαρχα ονόματα: Του Τσάβι Πασκουάλ και του Γιάκα Λάκοβιτς.

Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα από τους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αυτός ήρθε (0-3 κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης) έχει ήδη δρομολογήσει εξελίξεις στο σύλλογο.

Ο θρύλος της ομάδας και τζένεραλ μανατζερ πλέον, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, δεν αποκάλυψε το πως, το πότε και το γιατί, αλλά εξήγησε πως «έγιναν λάθη και θα υπάρξουν αλλαγές σύντομα». Μία από αυτές που θεωρούνται ήδη δεδομένες, είναι η αντικατάσταση του κόουτς Ρότζερ Γκριμάου.

Έχουν αρχίσει ήδη οι φήμες που αφορούν σχεδόν όλους τους elite προπονητές που είναι ελεύθεροι (όπως ο Δημήτρης Ιτούδης, για παράδειγμα), αλλά σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό της Καταλονίας, RAC1, τα πράγματα έχουν ως εξής: «Η Μπαρτσελόνα σκέφτεται δύο προπονητές. Τον Τσάβι Πασκουάλ και τον Γιάκα Λάκοβιτς».

Πρόκειται για δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την Μπαρτσελόνα και μάλιστα έχουν συνυπάρξει σε αυτήν. Το 2010 όταν οι Καταλανοί κατέκτησαν την Euroleague (και ήταν η πιο πρόσφατη φορά που το έχουν καταφέρει), ο Πασκουάλ ήταν ο head coach και ο Γιάκα Λάκοβιτς ο πόιντ γκαρντ. Συνεργάστηκαν την τριετία 2008-2011, ενώ όταν ο Σλοβένος αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική το έκανε από την δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Τώρα βέβαια η θέση είναι μία και οι πρώην συνεργάτες φαίνεται πως θα... μονομαχήσουν γι' αυτήν.

Έβαλε τα κλάματα ο Τζαμπάρι Πάρκερ μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ (vids)
LIGA ENDESA

09:01 - 03.06.2024

Έβαλε τα κλάματα ο Τζαμπάρι Πάρκερ μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από τη Ρεάλ (vids)

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε τη σεζόν της χωρίς κάποια διάκριση και ο Τζαμπάρι Πάρκερ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του έπειτα από μία συναισθηματικά φορτισμένη σεζόν για τον ίδιο.

Επίσης και οι δύο (και πάλι ο ένας ως προπονητής και ο άλλος ως παίκτης) έχουν εργαστεί στον Παναθηναϊκό. Ο Πασκουάλ από το 2016 έως το 2018 κατακτώντας δύο πρωταθλήματα στις δύο του χρονιές και ο Λάκοβιτς από το 2002 έως το 2006, κατακτώντας τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας.

Πλέον, ο Λάκοβιτς είναι ο τεχνικός της Γκραν Κανάρια (από το 2022) και μαζί με τον Ισπανό κόουτς που από το 2020 εργάζεται στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, φαίνεται πως είναι οι βασικοί υποψήφιοι για τη θέση του προπονητή και η επιστροφή τους στη Βαρκελώνη θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για την ομάδα και για τους ίδιους.