Ο Μίροτιτς θα πάρει 14 εκατομμύρια από την Μπαρτσελόνα για να μην την πάει στα δικαστήρια

Φωτ. IMAGO

i

© imago

Ο Μίροτιτς θα πάρει 14 εκατομμύρια από την Μπαρτσελόνα για να μην την πάει στα δικαστήρια

Γιώργος Γαβριλάκης 12:04 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:08 - 12.07.2024

Ακριβά θα πληρώσει η Μπαρτσελόνα την περσινή αποδέσμευση του Νίκολα Μίροτιτς. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε εξωδικαστική συμφωνία και ο πρώην παίκτης των Καταλανών και νυν της Μιλάνο, πρέπει μέχρι το τέλος του 2028 να έχει εισπράξει 14 εκατομμύρια ευρώ.

Πέρσι το καλοκαίρι, τη μέρα που η Μπαρτσελόνα αποφάσισε να αποδεσμεύσει και να ξεφορτωθεί το μεγαλύτερο και πιο ακριβό συμβόλαιο στην Euroleague, αυτό του Νίκολα Μίροτιτς, πίστευε ότι θα γλιτώσει συνολικά πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ. Σχεδόν 22 απ' ότι αποκαλύπτεται τώρα. Τελικά όμως, θα γλιτώσει μόνο οκτώ!

Διότι, ο Μαροβούνιος φόργουορντ και πρώην σταρ του NBA, ο οποίος πλέον ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του με την Μιλάνο, διεκδίκησε τα χρήματα του υπόλοιπου συμβολαίου διάρκειας δύο ετών και οι Καταλανοί όταν αντιλήφθηκαν πως σκοπεύει να φθάσει μέχρι τα δικαστήρια προώθησαν το σχέδιο εξωδικαστικού συμβιβασμού.

H Μπαρτσελόνα για να αποκτήσει τον Χουάν Νούνιεθ πληρώνει 400.000 ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης (vid)
EUROLEAGUE

11:51 - 10.07.2024

H Μπαρτσελόνα για να αποκτήσει τον Χουάν Νούνιεθ πληρώνει 400.000 ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

Aπό την Ισπανία και την Marca, αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας του Χουάν Νούνιεθ με την Μπαρτσελόνα, που για να αποκτήσει το Νο 36 του NBA Draft 2024, θα πρέπει να καταθέσει στον λογαριασμό της πρώην ομάδας του, Ρεάλ Μαδρίτης, σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ.

Επειδή όμως, ο Μίροτιτς είχε και το... μαχαίρι και το καρπούζι, η αποδέσμευση αυτή τελικά θα τους στοιχίσει 14 εκατομμύρια ευρώ! Οι συζητήσεις του και οι διαφορές τους βρέθηκαν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων από τον Μάρτιο και τώρα, τέσσερις μήνες μετά ήρθε η οριστική συμφωνία, όπως αναφέρουν πολλά ισπανικά μέσα και κυρίως το Culemania, που παρακολούθησε και ενημέρωνε εξ αρχής για τις εξελίξεις.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Κι επειδή το ποσό είναι πολύ μεγάλο, μεγαλύτερο ακόμα και από τα μπάτζετ ολόκληρων ομάδων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία και για έναν διακανονισμό της οφειλής. Συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα θα του δώσει τέσσερις δόσεις 3,5 εκατομμυρίων ευρώ και θα πρέπει να τον έχει ξεχρεώσει μέχρι το τέλος του 2028.