Η Μπαρτσελόνα αποδέσμευσε τον Όσκαρ Ντα Σίλβα - Έτοιμη η επιστροφή του στη Γερμανία
i

© Euroleague Basketball

Η Μπαρτσελόνα αποδέσμευσε τον Όσκαρ Ντα Σίλβα - Έτοιμη η επιστροφή του στη Γερμανία

Γιώργος Γαβριλάκης 12:19 - 23.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:23 - 23.06.2024

Ο γεννημένος στο Μόναχο πρώην παίκτης της Άλμπα, Όσκαρ Ντα Σίλβα, ολοκλήρωσε την συνεργασία του με την Μπαρτσελόνα και είναι έτοιμος να επιστρέψει στη Γερμανία. Αυτή τη φορά για την Μπάγερν.

Η αλήθεια είναι πως φέτος -κι ενώ ακόμα βρισκόμαστε στον πρώτο θερινό μήνα- το «σπάσιμο» συμβολαίων είναι μία συνηθισμένη κατάσταση στην Euroleague. Και η Μπαρτσελόνα ήρθε και αυτή να προστεθεί στη λίστα των ομάδων που αποζημιώνουν παίκτες για να τους... ξεφορτωθούν.

Ο Όσκαρ Ντα Σίλβα έγινε ο όγδοος (μέχρι στιγμής) παίκτης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που παρά την εν ενεργεία συμφωνία του με την ομάδα του, βρίσκεται πλέον στο... ταμείο ανεργίας. Αλλά δεν θα παραμείνει ο συγκεκριμένος για πολύ καιρό εκεί.

Οι Καταλανοί ανακοίνωσαν επίσημα το τέλος μιας συνεργασίας που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022 και ολοκληρώθηκε ένα χρόνο πριν την αρχική τους συμφωνία.

Μόνο που ο γεννημένος στη Γερμανία, Βραζιλιάνος, έχει ήδη βρει την επόμενη ομάδα με την οποία θα αγωνιστεί στην Euroleague. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Λούντβιχσμπουργκ, συνέχισε στην Άλμπα Βερολίνου και τώρα στα 25 του χρόνια, ο ύψος 206 εκατοστών σέντερ, αναμένεται σύντομα να ανακοινωθεί από την Μπάγερν Μονάχου.

Η Ζάλγκιρις βάζει σε προτεραιότητα την απόκτηση του Σμάιλαγκιτς από την Παρτίζαν
EUROLEAGUE

11:25 - 23.06.2024

Η Ζάλγκιρις βάζει σε προτεραιότητα την απόκτηση του Σμάιλαγκιτς από την Παρτίζαν

Ο Άλεν Σμάιλαγκιτς έχει μείνει ελεύθερος από την Παρτίζαν, συζητάει το ενδεχόμενο παραμονής του στο Βελιγράδι, αλλά η Ζάλγκιρις προσπαθεί να τον πείσει να εγκατασταθεί στο Κάουνας.

Ο Όσκαρ Ντα Σίλβα αγωνίστηκε φέτος σε 37 αγώνες της Euroleague και μάλιστα τους 20 εξ αυτών ως ο βασικός σέντερ της «Μπάρτσα». Είχε στη στατιστική του 3,4 πόντους και 2,7 ριμπάουντ μέσο όρο, αγωνιζόμενος για 14,6 λεπτά ανά αγώνα.