Πάρκερ και Ερνάνγκομεθ «λύγισαν» τον Ερυθρό Αστέρα στη Βαρκελώνη

Ουίλι Ερνάνγκομεθ

i

Photo by Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images

Πάρκερ και Ερνάνγκομεθ «λύγισαν» τον Ερυθρό Αστέρα στη Βαρκελώνη

Νίκος Καλαμπάκας 23:26 - 10.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:04 - 14.08.2024

Νίκη με σκορ 86-81 πήρε η Μπαρτσελόνα επί του Ερυθρού Αστέρα στο "Παλάου Μπλαουγκράνα". Ουίλι Ερνάνγκομεθ και Τζαμπάρι Πάρκερ ήταν οι παίκτες που κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Σέρβων που αν και είχαν πολλές ευκαιρίες να προηγηθούν στο 4ο δεκάλεπτο, τις χαράμισαν όλες με αποτέλεσμα να φύγουν ηττημένοι από την Καταλονία.

Η Μπαρτσελόνα σημείωσε την 6η της νίκη σε 7 ματς στην Euroleague, επικρατώντας του Ερυθρού Αστέρα στη Βαρκελώνη με 86-81. Ο Τζαμπάρι Πάρκερ σημείωσε 20 πόντους και ο Ερνάνγκομεθ  18 και ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, που αν και τα βρήκαν σκούρα κόντρα στην ομάδα του Σφαιρόπουλου, τελικά κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Μπαρτσελόνα έχοντας 5 νίκες στα 6 πρώτα της παιχνίδια δεν ήθελε να δει τον Ερυθρό Αστέρα να απειλεί το ρεκόρ της. Οι Καταλανοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πήρα από το ξεκίνημα τα ηνία, όμως οι Σέρβοι δεν άφηναν τους γηπεδούχους να ξεφύγουν το σκορ και να ελέγξουν απόλυτα τον αγώνα. Τελικά η 1η περίοδος έκλεισε με τους παίκτες του Γκριμάου να έχουν το προβάδισμα με 3 πόντους (21-18).

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στο 2ο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Η Μπαρτσελόνα διατηρούσε το προβάδισμα, οι Σέρβοι όμως έβρισκαν λύσεις και βρίσκονταν κοντά στο σκορ. Ο Ουίλι Ερνάνγκομεθ ολοκλήρωσε το πρώτο 20λεπτο με 15 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων, ενώ από τους φιλοξενούμενους Μίτροβιτς (11 π.), Νέντοβιτς (8) και Τεόντοσιτς (7) τραβούσαν το... κουπί στο σκοράρισμα! Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 47-43 και όλα έδειχναν ότι οι Καταλανοί δεν θα είχαν εύκολο βράδυ στην έδρα τους!

Αυτό επιβεβαιώθηκε και στο 2ο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει τον τρόπο να κάνουν την Μπαρτσελόνα να νιώθει την... ανάσα τους και μέχρι το τέλος του αγώνα οι δύο ομάδες βάδιζαν χέρι - χέρι με τους γηπεδούχους ωστόσο να έχουν πάντα το προβάδισμα. Στο 30' το σκορ ήταν 65-62 και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα είναι θρίλερ.

Το παραπάνω επιβεβαιώθηκε στο 4ο δεκάλεπτο, όταν ο Ερυθρός Αστέρας ενώ είχε πολλές ευκαιρίες να πάρει το πορβάδισμα, δεν το κατάφερνε. Ο Μίτροβιτς ωστόσο ισοφάρισε σε 78-78 1.28'' πριν τη λήξη με καλάθι και φάουλ του Μίτροβιτς, όμως ο Βέσελι απάντησε με τον ίδιο τρόπο, ενώ δόθηκε και τεχνική ποινή στον Γιάννη Σφαιρόπουλο επειδή διαμαρτυρήθηκε για φάουλ του ψηλού της Μπαρτσελόνα στον Τεόντοσιτς. Το σκορ πήγε στο 81 - 78 αφού ο Κάλινιτς σκόραρε τη βολή, αλλά ο Βέσελι την έχασε και στο 1.21''. Ακολούθησε μοιραίο λάθος του Τεόντοσιτς που χρεώθηκε με βήματα, ενώ στη συνέχεια ο Πάρκερ έβαλε ένα «σκοτωμένο» τρίποντο για το 83-78. Ο Τεόντοσιτς απάντησε με τρίποντο, ο Αστέρας χρεώθηκε ξανά με τεχνική ποινή και με το σκορ στο 84-81 η μπάλα πέρασε στους Καταλανούς που τελικά επικράτησαν με 86-81.

MVP

Ο Τζαμπάρι Πάρκερ δείχνει ότι είναι παίκτης που στην Ευρώπη μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 20 πόντους ενώ ένα δικό του τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν αυτό που έκοψε τον.. βήχα των φιλοξενούμενων. 

Που κρίθηκε ο αγώνας

Ο Ερυθρός Αστέρας είχε πολλές ευκαιρίες να προηγηθεί όμως δεν τις αξιοποίησε. Επιπλέον το τρίποντο του Πάρκε στα τελευταία δευτερόλεπτα και όταν οι Σέρβοι έδειχναν αποφασισμένοι για την ανατροπή, έδωσε ξανά αέρα «νικητή» στην ομάδα της Βαρκελώνης. 

Η επόμενη αγωνιστική

Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται στη Βιτόρια κόντρα στη Μπασκόνια, ενώ ο Ερυθρός Αστέρας φιλοξενεί τη Φενέρμπαχτσε

Διαιτητές

Γιαβόρ, Πατέρνικο, Βικλίτσκι

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 47-43, 65-62, 86-81

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γκριμάου): Ντα Σίλβα 4, Βέσελι 14, Μπριθουέλα, Κάλινιτς 7, Σατοράνσκι 10 , Ερνανγκόμεθ 18, Λαπροβίτολα 4 , Αμπρίνες 1, Πάρκερ 20 , Γιοκουμπάιτις 8

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Σφαιρόπουλος): Τεοντόσιτς 13, Νταβιντόβατς 12, Μίτροβιτς 22, Νέιπιερ 2 , Τόμπι 6, Μπόλομποϊ 4, Ίλιτς 2, Νέντοβιτς 11, Γκιεντράιτις 9, Κούζμιτς, Ντος Σάντος

Live τα στατιστικά του αγώνα

Μην χάσετε μετά το τέλος του αγώνα το Sportal Euroleague Show με όλη τη δράση της αγωνιστικής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!