Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της Μπαρτσελόνα έγινε στην Κίνα, την ίδια ώρα που η διοίκηση των Καταλανών είχε στην ατζέντα της χορηγικές συμφωνίες, αλλά και το σχέδιο δημιουργίας μίας Ακαδημίας μπάσκετ στην απέραντη χώρα της Ασίας.
Συνήθως οι ομάδες ψάχνουν τις ιδανικές καιρικές συνθήκες για να κάνουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Γι' αυτό και επιλέγονται μέρη με καθαρό αέρα, τις περισσότερες φορές σε κάποιο ορεινό μέρος με όμορφο φυσικό τοπίο.
Αυτό έκανε για παράδειγμα, η Μονακό, που βρίσκεται ήδη στο Μπόρμιο, ένα γνωστό χωριό στην πλευρά των ιταλικών Αλπεων. Η Μπαρτσελόνα όμως, επέλεξε να κάνει μια περιοδεία στην Κίνα. Να προπονηθεί εκεί, να παίξει τα πρώτα της φιλικά, αλλά κυρίως να ξεκινήσει ένα νέο επιχειρησιακό project.
Ναι μεν η απέραντη χώρα της Ανατολής και κυρίως οι μεγαλουπόλεις της δεν μην φημίζονται για τις ιδανικές περιαυτολογικές συνθήκες, φημίζεται όμως για την αγοραστική δύναμη και την παραγωγή της. Η πρώτη είναι αυτή που ενδιαφέρει τους Καταλανούς, που την ώρα που οι παίκτες της ομάδας προσπαθούν να αναπτύξουν τις συνεργασίες τους στο παρκέ, ταυτόχρονα εμφανίζονται σε event και προωθούν με τον τρόπο τους τον οργανισμό που στελεχώνουν.
Η διοίκηση της «Μπάρτσα» ανοίγει τις προοπτικές της και όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο υπεύθυνος του τμήματος μπάσκετ, Γιόσεπ Κουμπέλς, «οι τοπικές εταιρίες έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για να προσφέρουν χορηγίες στην ομάδα μας». Χρήματα που δεν πρόκειται να αρνηθούν οι Καταλανοί, που βέβαια έχουν και έναν ακόμα στόχο: Την δημιουργία της πρώτης Ακαδημίας της Μπαρτσελόνα στην Κίνα.
Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!
Κάτι για το οποίο ο Κουμπέλ εξήγησε πως «πρέπει να γίνουν πολλά βήματα και να αναπτυχθεί το σχέδιο, αλλά είναι σίγουρα κάτι που πρόκειται να δουλέψουμε πάνω σε αυτό». Πλέον, η ομάδα είναι έτοιμη για την επιστροφή στη βάση της, έχοντας περάσει σχεδόν δέκα μέρες στην Κίνα και κυρίως την πόλη Χανγκζού, όπου έπαιξε δύο φιλικά που παρακολούθησαν συνολικά 8,2 εκατομμύρια Κινέζοι από την τηλεόραση, ενώ αν και στο Olympic Sports Center οι αγώνες δεν ήταν... ανοιχτοί για το κοινό, στον περιβάλλοντα χώρο του υπερσύγχρονου γηπέδου υπήρχαν χιλιάδες φίλαθλοι ακόμα κι όταν τα «αστέρια» της Μπάρτσα απλώς έκαναν προπόνηση.