To deadline της Μπαρτσελόνα για την προσθήκη του Ρίκι Ρούμπιο
i

© photo by Alex Caparros / Getty Images / Ideal Images

To deadline της Μπαρτσελόνα για την προσθήκη του Ρίκι Ρούμπιο

Γιώργος Γαβριλάκης 14:46 - 31.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:14 - 14.08.2024

Αν η Μπαρτσελόνα αποφασίσει πως θέλει να ενεργοποιήσει τον Ρίκι Ρούμπιο, θα πρέπει να το κάνει πριν την 7η Φεβρουαρίου αν θέλει να τον έχει μαζί της στην EuroLeague. O 33χρονος πρώην ΝΒΑer προπονείται με τους «μπλαουγκράνα», αλλά δεν έχει υπογράψει ακόμα συμβόλαιο.

Ο Ρίκι Ρούμπιο εγκατέλειψε προσφάτως τις ΗΠΑ και επέστρεψε στην Ευρώπη. Εγκαταστάθηκε στην αγαπημένη του Βαρκελώνη και προπονείται με την (επίσης αγαπημένη του) Μπαρτσελόνα. Την ομάδα που άφησε πίσω του το καλοκαίρι του 2011 για να κυνηγήσει το όνειρο του ΝΒΑ

Στο κορυφαίο πρωτάθλημα ο Ισπανός, Νο 5 στο Draft του 2009, έκανε μία σπουδαία πορεία που μέχρι και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς των Λ.Α. Λέικερς υποκλίθηκε σε αυτήν όταν έμαθε πως στα 33 του χρόνια δεν σκοπεύει να αγωνιστεί ξανά στην Αμερική. 

Γενικά, ο Ρούμπιο σκέφτηκε πολύ έντονα να σταματήσει πρόωρα το μπάσκετ για λόγους που έχουν να κάνουν με την ψυχική του υγεία και τα... σκοτάδια που σκέπασαν τη ζωή του μετά τον θάνατο της μητέρας του (2 Ιουλίου 2022). 

Τις τελευταίες ώρες βέβαια, προπονείται -και μάλιστα σε εντατικό ρυθμό- με τους Καταλανούς και επειδή δημιουργήθηκε ήδη... καπνός, πριν ξεσπάσει πυρκαγιά ο κόουτς Ρότζερ Γκριμάου εξήγησε πως «προς το παρόν απλώς προπονείται μαζί μας». Προφανώς όμως, θα τον ήθελε στην ομάδα με ενεργό ρόλο και η «Μπάρτσα» καλείται να πάρει άμεσα αποφάσεις. 

Έχει μπροστά της μία εβδομάδα περιθώριο αν θέλει να ενεργοποιήσει τον ταλαντούχο και πολύπειρο πόιντ γκαρντ, καθώς μετά τις 7 Φεβρουαρίου δεν θα μπορούν να επηρεάσουν το ρόστερ της EuroLeague. Υπάρχει αυτή η πίεση και η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να κρίνει αν ο Ρούμπιο που απέχει για μήνες από τον αγωνιστικό ρυθμό είναι έτοιμος ξανά για δράση στο υψηλό επίπεδο. 

Οι δέκα φορές που ο Κάνααν έβαλε περισσότερους από τους 31 πόντους του κόντρα στην Άλμπα (vids)
EUROLEAGUE

11:31 - 31.01.2024

Οι δέκα φορές που ο Κάνααν έβαλε περισσότερους από τους 31 πόντους του κόντρα στην Άλμπα (vids)

Με τους 31 πόντους του που προήλθαν κυρίως από τα 9 εύστοχα τρίποντα, ο Αϊζέια Κάνααν οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου. Έκανε τρία ρεκόρ στην EuroLeague, αλλά στο σύνολο της αγωνιστικής του πορείας έχει καταγράψει 10 καλύτερες προσωπικές επιδόσεις στην επίθεση. Πάντως, 31 έχει βάλει και στο ΝΒΑ!

Αν περάσει η 7η Φεβρουαρίου, θα μπορεί και πάλι να τον αποκτήσει, αλλά θα τον έχει στη διάθεσή της μόνο για το εγχώριο πρωτάθλημα, την Liga Endesa. 

🔴 Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Αρμάνι και όλη τη δράση της Τετάρτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!