Η Μπαρτσελόνα έχει στη λίστα της τον Σέιβον Σιλντς της Μιλάνο
i

© Euroleague Basketball

Η Μπαρτσελόνα έχει στη λίστα της τον Σέιβον Σιλντς της Μιλάνο

Γιώργος Γαβριλάκης 20:36 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:49 - 29.05.2024

Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα η Μπαρτσελόνα, που είναι διατεθειμένη να επενδύσει σε μεταγραφές, σκέφτεται έντονα τον Σέιβοντ Σιλντς, παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός φόργουορντ έχει συμβόλαιο με την Μιλάνο έως και το 2026.

Λόγω των ομαδικών αποτυχιών της Μιλάνο, η παρουσία του Σέιβον Σιλντς και οι επιδόσεις του έχουν... υποτιμηθεί. Ο Αμερικανός σμολ φόργουορντ όμως, ειδικά με την φετινή του σεζόν -απαλλαγμένη από τους περσινούς διαδοχικούς του τραυματισμούς- σε ατομικό επίπεδο ήταν υπερδραστήριος.

Τόσο πολύ που κατέληξε να είναι δεύτερος σκόρερ της ομάδας με μόλις 1,2 λιγότερους πόντους ανά αγώνα από τον σούπερ σταρ Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ευρώπη. Ο Σιλντς είχε 15,7 πόντους μέσο όρο, έβαζε 2,6 τρίποντα ανά αγώνα (38,9%), είχε 2,8 ασίστ και πέραν από τα επιθετικά του στατιστικά ξεχώρισε και στον αμυντικό τομέα: 3,7 ριμπάουντ, 1,3 κλεψίματα.

Οι φήμες για επαναπατρισμό του Ρογκαβόπουλου - Οι επιδόσεις του στην πρώτη του σεζόν με την Μπασκόνια (vids, gallery)
EUROLEAGUE

17:03 - 15.05.2024

Οι φήμες για επαναπατρισμό του Ρογκαβόπουλου - Οι επιδόσεις του στην πρώτη του σεζόν με την Μπασκόνια (vids, gallery)

Το δημοσίευμα της ισπανικής As για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού προς το πρόσωπο του Νίκου Ρογκαβόπουλου δημιουργεί πρώιμα σενάρια, αλλά πριν ο... καπνός εξελιχθεί σε πυρκαγιά, αξίζει να κάνουμε μία αναδρομή -κυρίως σε στατιστικό επίπεδο- από την πρώτη σεζόν του 22χρονου Έλληνα γκαρντ/φόργουoρντ στο κορυφαίο επίπεδο: Με την Μπασκόνια σε Euroleague και Liga Endesa.

Ο 28χρονος Αμερικανός με Δανέζικη υπηκοότητα, Βρίσκεται στην ομάδα του ιταλικού βορρά και κατοικεί στην πρωτεύουσα της μόδας από το 2020 και έχει συμβόλαιο, που ανανεώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, μέχρι το 2026. Είναι ήδη πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μιλάνο στην Euroleague, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το μέλλον του βρίσκεται σε αυτήν.

Διότι, η Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sport.es, τον έχει τοποθετήσει πολύ ψηλά στη λίστα της. Κι ενώ οι «Μπλαουγκράνα» φαίνονται διατεθειμένοι να εμπλακούν στην διεκδίκηση του Μάριο Χεζόνια, ο οποίος μένει ελεύθερος, ο Σιλντς αποτελεί την αμέσως επόμενη επιλογή τους. Ίσως όμως, την πιο... ρεαλιστική και η αγωνιστική του δυναμική είναι ικανή να αναβαθμίσει τους Ισπανούς.