Η Μπαρτσελόνα ασχολείται έντονα με τον Ουίλ Κλάιμπερν
i

© EuroLeague Basketball

Η Μπαρτσελόνα ασχολείται έντονα με τον Ουίλ Κλάιμπερν

Γιώργος Γαβριλάκης 19:19 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:55 - 26.06.2024

Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα, η Μπαρτσελόνα βάζει στο στόχαστρο τον Ουίλ Κλάιμπερν, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από την Αναντολού Εφές. Αυτός είναι ο... εκλεκτός, από τη στιγμή που οι Καταλανοί απέτυχαν να «κλέψουν» από την Ρεάλ Μαδρίτης, τον Μάριο Χεζόνια.

Με το που ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας του Ουίλ Κλάιμπερν με την Αναντολού Εφές, η ελεύθερη αγορά της Euroleague εμπλουτίστηκε με ταλέντο και ο 34χρονος Αμερικανός αποτελεί μία ξεχωριστεί και ιδιαίτερη περίπτωση παίκτη για όσους χρειάζονται ποιότητα στη θέση του σμολ φόργουορντ.

Η πρώτη ομάδα που φαίνεται να κάνει ουσιαστικά βήματα προς την απόκτησή του είναι η Μπαρτσελόνα, που σύμφωνα με δημοσίευμα της The Palau Resistance, ενός μέσου με γνώση και ανάλυση στα θέματα των Καταλανών, τον τοποθετεί ως προτεραιότητα.

Ο Ουίλ Κλάιμπερν, ο οποίος ήταν από τους παίκτες που πρωταγωνίστησαν τη σεζόν 2022-23, τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε ταλαιπωρήθηκε από διαδοχικούς τραυματισμούς που δεν του επέτρεψαν να βρει ρυθμό και να βοηθήσει την ομάδα του όπως έκανε στο πρόσφατο παρελθόν.

Οι 20+1 ευρωπαίοι NBAers και οι πιθανότητες να βρίσκονται τη νέα σεζόν στην Euroleague (vids)
EUROLEAGUE

17:03 - 26.06.2024

Οι 20+1 ευρωπαίοι NBAers και οι πιθανότητες να βρίσκονται τη νέα σεζόν στην Euroleague (vids)

Η μεταγραφική περίοδος ξεκίνησε, αλλά δεν έχει κορυφωθεί ακόμα. Για ένα ακόμα καλοκαίρι οι ομάδες της Euroleague θα στρέψουν το ένα τους μάτι στην αγορά των free agents από το ΝΒΑ. Εκεί θα υπάρξουν περιπτώσεις Αμερικανών που θα κάνουν το υπερατλαντικό ταξίδι, αλλά αυτή τη στιγμή εστιάζουμε σε όλους τους Ευρωπαίους του «μαγικού πλανήτη» που είναι ελεύθεροι, ψάχνουν ομάδα και κάποιοι από αυτούς σκέφτονται από τώρα το δρομολόγιο της επιστροφής…

Από τους 18,6 πόντους και τα 5,7 ριμπάουντ... υποβιβάστηκε στους 14,7 πόντους και τα 4,6 ριμπάουντ, αλλά παραμένει ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με το παιχνίδι του και η «Μπάρτσα» προετοιμάζεται για να τον προσεγγίσει ουσιαστικά. Ειδικά μετά την αποτυχία «κλοπής» του Μάριο Χεζόνια, ο οποίος φαίνεται πως έχει ήδη συμφωνήσει για νέο συμβόλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κλάιμπερν αποτελεί την εναλλακτική περίπτωση.

Η Μπαρτσελόνα, έχει ήδη ανακοινώσει την απόκτηση του Κέβιν Πάντερ από την Παρτίζαν, ενώ ο νέος της προπονητής είναι ο Χουάν Πεναρόγια. Δηλαδή, ο κόουτς που αντικατέστησε στον πάγκο τον Ρότζερ Γκριμάου.

23:17 - 05.06.2023

Το ασύλληπτο φινάλε στο Φενέρ-Εφές με το μυθικό buzzer-beater του Κλάιμπερν

Ο Ουίλ Κλάιμπερν με ένα φοβερό τρίποντο στο τέλος του αγώνα έκανε το 90-92 και έδωσε τη νίκη στην Εφές, κάνοντας τη σειρά των ημιτελικών με τη Φενέρμπαχτσε 1-1.