Νέα ήττα για την Μπαρτσελόνα που εκπέμπει SOS

Νέα ήττα για την Μπαρτσελόνα που εκπέμπει SOS

Νίκος Καλαμπάκας 22:10 - 10.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:09 - 29.05.2024

Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε εντός έδρας από τη Μάλαγα (91-92) και πλέον κινδυνεύει να χάσει την 3η θέση στη Liga Endesa.

Λίγες μόλις μέρες μετά τον αποκλεισμό της από τον Ολυμπιακό, η Μπαρτσελόνα βίωσε νέο σοκ, αφού ηττήθηκε στο «Παλάου» από τη Μάλαγα (91-92) και πλέον κινδυνεύει να χάσει την 3η θέση και στο πρωτάθλημα Ισπανίας.

Ο αγώνας ήταν δραματικός και οι Καταλανοί θα μπορούσαν να έχουν πάρει τη νίκη, όμως ο Ετζίμ έδωσε ένα μεγαλοπρεπές μπλοκ στον Πάρκερ όταν ο Αμερικάνος επιχείρησε να σημειώσει το νικητήριο καλάθι.

Τελικά η αναμέτρηση κρίθηκε από ένα καλάθι του Κέντρικ Πέρι, 8'' πριν τη λήξη. Η Ουνικάχα με τη νίκη αυτή διατηρήθηκε σε τροχιά... πρωτιάς στην rehular season, εκεί όπου δίνει μάχη με τη Ρεάλ για την πρώτη θέση.

Η Μπάρτσα έχει χάσει πέντε από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια της, στην Endesa League και την Euroleague. Δύο από τις νίκες της ήταν πραγματικά... θρίλερ. Η μία στον Πειραιά με ελεύθερες βολές από τον Πάρκερ με το ρολόι στο μηδέν (80-82) και η άλλη στην παράταση κόντρα στην Γκραν Κανάρια μετά από προβάδισμα 20 πόντων. Η ομάδα δείχνει να είναι πολύ εύθραυστη όταν φτάνει η κομβική στιγμή της σεζόν. Αν κόντρα στον Ολυμπιακό την Τετάρτη το μεγάλο πρόβλημα ήταν η επίθεση, σήμερα ήταν η άμυνα, αφού η Μάλαγα έκανε ότι ήθελε στο παρκέ.

Πρώτος σκόρερ των ηττημένων ήταν ο Πάρκερ με 22 πόντους, ενώ για τους νικητές 16 σημείωσε ο Κάρτερ.

Δεκάλεπτα: 27-20, 47-44, 66-67, 91-92