Κατέρρευσε στη Βαρκελώνη η Μονακό, δεύτερη νίκη για την Μπάρτσα

Κατέρρευσε στη Βαρκελώνη η Μονακό, δεύτερη νίκη για την Μπάρτσα

Sportal newsroom 23:35 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 09:18 - 17.10.2024

Η Μπαρτσελόνα συνάντησε μόνο ένα ημίχρονο αντίσταση από τη Μονακό και στη συνέχεια έκανε πάρτι μέσα στη Βαρκελώνη, κατακτώντας εύκολα τη 2η νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα (86-71).

Τη δεύτερή της νίκη στη φετινή Ευρωλίγκα σημείωσε η Μπαρτσελόνα, που το βράδυ της Τετάρτης 16/10 υποδέχθηκε τη Μονακό (86-71). Οι Καταλανοί ήταν ανώτεροι από το ξεκίνημα, κυριάρχησαν στον τομέα των ριμπάουντ και των τριπόντων κι έφτασαν στο τελικό με σχετική ευκολία, αφού οι φιλοξενούμενοι στο 2ο ημίχρονο δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του ματς.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι Καταλανοί είχαν περισσότερη ενέργεια από το πρώτο δεκάλεπτο και όταν η Μονακό πήρε διαφορά 5 πόντων (2-7) επέστρεψε άμεσα και με επί μέρους σκορ 12-2 πήγε εκείνη στο +5 (14-9). Έκτοτε οι γηπεδούχοι δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα, ενώ όσο περνούσε η ώρα, τόσο η διαφορά αυξανόταν. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο + 8 για την Μπάρτσα (26-18), που κυριαρχούσε στα ριμπάουντ και τα σουτ.

Η Μονακό θέλησε να επιστρέψει στη 2η περίοδο, πίεσε περισσότερο στην άμυνα, όμως η επίθεσή της δεν είχε το «κλικ» που χριεαζόταν ώστε να ροκανίσει τη διαφορά. Όταν συνέβη αυτό (41-39, 1.22' πριν τη λήξη του ημιχρόνου), οι Καταλανοί ανέβασαν ξανά τον ρυθμό και με ένα σερί 7-0 πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 47-39.

Η Μονακό όσο κι αν προσπαθούσε, δεν μπορούσε να πάρει τον ρόλο του αφεντικού στον αγώνα. Από την πλευρά τους οι Καταλανοί ήταν πιο σίγουροι στις επιθέσεις τους και έδειχναν ότι δύσκολα θα έχαναν τον αγώνα. Στο 24' η διαφορά πήγε σε διψήφφια επίπεδα (55-45) και έκτοτε οι Κατυαλανοί κυριάρχησαν απόλυτα, την ώρα που η Μονακό έδειχνε να παρατάει το ματς.

Η 4η περίοδος ήταν διαδικαστική. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να αυξήσουν ακόμα περισσίτερο τη διαφορά και τα κατάφερν, την ωρα που η Μονακό είχε αποδεχθεί τη μοίρα της και σταμάτησε να παλεύει, γνωρίζοντας την ήττα από τους αντιπάλους της.

MVP

Ο Κέβιν Πάντερ ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπαρτσελόνα και αυτός που έδινε τον ρυθμό στους συμπαίκτες του. Οδηγούσε το σκορ και ενέπνεε τους Καταλανούς με τη σιγουριά του.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν υπόθεση για έναν. Η Μονακό δεν μπήκε ποτέ στο παρκέ και έδωσε την ευκαιρία στους Καταλανούς να πάρουν το ματς πολύ πιο εύκολα απ' ότι περίμενε.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Η Μονακό υποδέχεται τη Βίρτους, ενώ η Μπαρτσελόνα ταξιδεύει στο Βελιγράδι για να αντιμετωπίσει τον Ερυθρό Αστέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ PLAY BY PLAY ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ