H τεχνητή νοημοσύνη «βάφτισε» τους παίκτες της Μπαρτσελόνα και έγραψε ένα ποίημα για την EuroLeague (vid)

H τεχνητή νοημοσύνη «βάφτισε» τους παίκτες της Μπαρτσελόνα και έγραψε ένα ποίημα για την EuroLeague (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:49 - 21.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:13 - 14.08.2024

Ο Άλεξ Αμπρίνες και ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις μπήκαν στην πλατφόρμα AI (Chat GPT) και παρήγγειλαν ψευδώνυμα για τους ίδιους που ενθουσιάστηκαν όταν τα διάβασαν. Μόνο που μάλλον απογοητεύτηκαν όταν έδωσαν την εντολή να γραφτεί ένα ποίημα για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Δύο παίκτες της Μπαρτσελόνα έβαλαν στην... άκρη τη δική τους νοημοσύνη και προσπάθησαν να δουν πόσο καλά και πόσο ρεαλιστικά δουλεύει η τεχνητή.

Ο Άλεξ Αμπρίνες, παρέα με τον συμπαίκτη του στην ομάδα της Καταλονίας, Ρόκας Γιοκουμπάιτις, πήραν το κινητό ανά χείρας, μπήκαν σε μία από τις επικρατέστερες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης (Chat GPT) και δοκίμασαν τις αρετές της. Κι ενώ στο να προσφέρει το AI ψευδώνυμα ήταν αποτελεσματικό, στη συνέχεια ακολούθησαν... ποιητικές φαμφάρες! 

Αρχικά, τσέκαραν λοιπόν τι ψευδώνυμα δίνει η ψηφιακή νοημοσύνη στους ίδιους. Για τον Αμπρίνες προσφέρθηκε το «Triple-A», που προκύπτει σύμφωνα με την υπηρεσία από το χάρισμα του Ισπανού στα τρίποντα. Ο Γιοκουμπάιτις είπε πως «ξέρει πολλά τελικά», ενώ και του Αμπρίνες του άρεσε το νέο του nickname. 

O Γιοκουμπάιτις από την άλλη είναι «Η Λιθουανική Αστραπή» («Lithuanian Lightning») και προέρχεται από την καταγωγή του και την ταχύτητά του. «Έξυπνο, πολύ έξυπνο» είπε ο ίδιος και ίσως το κατοχυρώσει. 

Οι δυο τους αποφάσισαν να δοκιμάσουν και την έμπνευση του συστήματος προς έναν φίλο και συμπαίκτη τους. Τον Τζέιμς Νάτζι κι όταν έδωσαν την εντολή το Chat GPT ανταποκρίθηκε και είπε «Τζέιμς ο Γίγαντας». Γεγονός που προκάλεσε γέλιο! 

Τέσσερις στην... κούρσα του MVP της EuroLeague: Ο Ματίας Λεσόρ και οι τρεις ανταγωνιστές του
EUROLEAGUE

11:47 - 21.02.2024

Τέσσερις στην... κούρσα του MVP της EuroLeague: Ο Ματίας Λεσόρ και οι τρεις ανταγωνιστές του

Επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας της EuroLeague τέσσερις είναι οι παίκτες που... τρέχουν για το βραβείο του MVP. Ο Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού είναι ο ένας εξ αυτών και οι Μάικ Τζέιμς, Φακούντο Καμπάτσο και Τόρνικε Σενγκέλια οι υπόλοιποι...

Τέλος, σκέφτηκαν να γράψουν ένα ποίημα για την EuroLeague και για να μην χάνουν χρόνο απευθύνθηκαν στο ΑI. Μόνο που επιδόσεις του στον λογοτεχνικό τομέα δεν ήταν αντίστοιχα εντυπωσιακές: 

In Εuropes heart, where hardwood dreames ignite 
the Euroleague's stage, a basketball delight
From Athens to Madrid, Instabul's grandeur
the arenas come alive with fervent ardor
For in the EuroLeague's tapestry, we find
A love for the game that forever binds 

Σε ελεύθερη μετάφραση...
Στην καρδιά της Ευρώπης, τα όνειρα στο παρκέ πυροδοτούνται
Το επίπεδο της EuroLeague, μια μπασκετική απόλαυση 
Από την Αθήνα στη Μαδρίτη, το μεγαλείο της Κωνσταντινούπολης 
οι αρένες ζωντανεύουν με θέρμη
Γιατί στην EuroLeague, βρίσκουμε μια αγάπη 
για το παιχνίδι που μας συνδέει για πάντα

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Ίσως τελικά η τεχνολογία δεν έχει προχωρήσει όσο νομίζουμε. Ειδικά στην AI ποίηση...