Αποχωρήσεις από τη Μπαρτσελόνα: Επιστροφει στο Βελιγράδι ο Κάλινιτς και στο Μόναχο ο Ντα Σίλβα
i

© EuroLeague Basketball

Αποχωρήσεις από τη Μπαρτσελόνα: Επιστροφει στο Βελιγράδι ο Κάλινιτς και στο Μόναχο ο Ντα Σίλβα

Γιώργος Γαβριλάκης 17:16 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:21 - 07.06.2024

Η απογοητευτική σεζόν έχει ήδη ολοκληρωθεί για τη Μπαρτσελόνα, που αναμένεται να κάνει σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της. Ο Νίκολα Κάλινιτς αποχωρεί και έχει ήδη συμφωνήσει με τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ ο Όσκαρ Ντα Σίλβα εγκαταλείπει τη Βαρκελώνη και μεταφέρεται στο Μόναχο για λογαριασμό της Μπάγερν.

Τα πάντα είναι... ρευστά στη Βαρκελώνη. Η απογοητευτική πορεία των «Μπλαουγκράνα» ολοκληρώθηκε όταν η Ρεάλ Μαδρίτης την απέκλεισε στα ημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος και μάλιστα με 3-0 νίκες. Γεγονός που φαίνεται πως θα στοιχίσει στον κόουτς Ρότζερ Γκριμάου. Ήδη η Μπαρτσελόνα συζητά με τον Τσάβι Πασκουάλ το ενδεχόμενο νέας συνεργασίας και την προοπτική να εγκαταλείψει την Ρωσία και την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ώστε να αναλάβει ξανά την ομάδα της Καταλονίας.

Από το έμψυχο δυναμικό, εξ αρχής ήταν ξεκάθαρο πως θα αποχωρήσει ο Ρόκας Γιακουμπάιτις, άγνωστο είναι το τι θα επιλέξει να κάνει η ομάδα με τον Ρίκι Ρούμπιο, ενώ δύο ακόμα παίκτες έχουν ήδη μαζέψει τα πράγματά τους και ετοιμάζονται να μεταφερθούν σε άλλες... πολιτείες. Γνώριμες βέβαια γι' αυτούς!

Τρεις ομάδες της Euroleague σκέφτονται τον Ντάνιελ Τάις: Σέρβοι εμπλέκουν τον Παναθηναϊκό ως μία απ' αυτές (vid)
EUROLEAGUE

14:54 - 06.06.2024

Τρεις ομάδες της Euroleague σκέφτονται τον Ντάνιελ Τάις: Σέρβοι εμπλέκουν τον Παναθηναϊκό ως μία απ' αυτές (vid)

Η σέρβική Telesport αναφέρει πως αν ο Ντάνιελ Τάις δεν βρει στο ΝΒΑ το τελευταίο του συμβόλαιο, τότε θα επιστρέψει στην Ευρώπη κι αν το κάνει ο Παναθηναϊκός, η Μπαρτσελόνα και η Φενέρμπαχτσε είναι έτοιμες να τον διεκδικήσουν.

Ο Νίκολα Κάλινιτς μετά από δύο σεζόν στην Μπαρτσελόνα, έχει ήδη συμφωνήσει με την ομαδά που συνεργαζόταν πριν πάει στην Ισπανία. Ο Ερυθρός Αστέρας, που παρεμπιπτόντως έχει ξεκινήσει δυναμικά το... καλοκαίρι του (βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Κόντι Μίλερ ΜακΙντάιρ της Μπασκόνια, ενώ θέλει και τον Αϊζέια Κάνααν του Ολυμπιακού) έχει προσφέρει τριετές συμβόλαιο στον 32χρονο Σέρβο φόργουορντ, ο οποίος το 2017 κατέκτησε την Euroleague παρέα με τον Κώστα Σλούκα και υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Φενέρμπαχτσε.

Επιπλέον, από τη Μπαρτσελόνα αποχωρεί και ο Όσκαρ Ντα Σίλβα. Ο 25χρονος Βραζιλιάνος σέντερ, γεννημένος στο Μόναχο της Γερμανίας, μένει ελεύθερος, αλλά απ' ότι φαίνεται όχι για πολύ! Η ομάδα της πόλης που μεγάλωσε, η Μπάγερν του Πάμπλο Λάσο τον θέλει, του έχει κάνει ήδη πρόταση και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα την αποδεχθεί άμεσα.

Ο Ντα Σίλβα, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με την Άλμπα Βερολίνου, ενώ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Λούντβιχσμπουργκ.