Ο Τζέιμς Νάτζι συνεχίζει για μία σεζόν ακόμα στην Μπαρτσελόνα

Ο Τζέιμς Νάτζι συνεχίζει για μία σεζόν ακόμα στην Μπαρτσελόνα

Χρήστος Τσάλτας 09:46 - 24.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 14.08.2024

Ο Τζέιμς Νάτζι επιλέχθηκε στο νο.31 του NBA Draft 2023, όμως δεν θα κάνει αμέσως το υπερατλαντικό ταξίδι για τις ΗΠΑ, αλλά θα συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα και την ερχόμενη σεζόν.

Κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Μπαρτσελόνα, σκουπίζοντας την Ρεάλ Μαδρίτης στη σειρά των τελικών και λίγες μέρες αργότερα είδε το όνομά του να βρίσκεται στο νο.31 του NBA Draft. Τα δικαιώματά του πλέον βρίσκονται στους -νεανικούς- Σάρλοτ Χόρνετς, με τον Τζέιμς Νάτζι να ζει έντονες μέρες το τελευταίο διάστημα.

Ο σέντερ της Μπαρτσελόνα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της Ακαδημίας των Καταλανών, με τις συστάσεις που τον ακολουθούν να είναι εξαιρετικές. Παρ' όλα αυτά, ο ίδιος δεν βιάζεται να κάνει το επόμενο βήμα στις ΗΠΑ, για χάρη των Χόρνετς.

Όπως αναφέρουν Μέσα από την Ισπανία, ο εκρηκτικός σέντερ αναμένεται να παραμείνει στην Βαρκελώνη και την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, ώστε να είναι ένα από τα πιο σηαμντικά κομμάτια του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο κορμό των πρωταθλητών Ισπανίας.

Ο Νάτζιι θέλει να έχει σαφώς μεγαλύτερο ρόλο στο ροτέισιον και περισσότερα λεπτά συμμετοχής, με σκοπό να παρουσιαστεί έτοιμος για το επόμενο βήμα της καριέρας του, που θα είναι στο ΝΒΑ. Είτε το καλοκαίρι του 2024, είτε αργότερα. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο σέντερ των Καταλανών έβαλε σε πρώτο πλάνο την ατομική του εξέλιξη, θέλοντας μέσα από τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη, αλλά και τις «μάχες» σε ACB και Euroleague να παρουσιαστεί απόλυτα έτοιμος για το επόμενο μεγάλο βήμα της καριέρας του.

Οι Χόρνετς έχουν τα δικαιώματά του και στο NBA Draft επέλεξαν παράλληλα τον Μπράντον Μίλερ στο νο.2 της διαδικασίας, τον Νικ Σμιθ τζούνιορ στο νο.27 και τον Αμάρι Μπέιλι στο νο.41, «χτυπώντας» σε όλα τα μέτωπα ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περίοδου. Την ίδια ώρα όμως ο Νάτζι θα συνεχίσει στην Ευρώπη, θέτοντας την ατομική του εξέλιξη σε πρώτο πλάνο.

Ο 18χρονος σέντερ διακρίνεται για τα αθλητικά προσόντα του, αλλά και την ικανότητά του στην άμυνα, λειτουργώντας ως... τερματοφύλακας στο πίσω κομμάτι του παρκέ. Με τους Καταλανούς τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε σε 27 παιχνίδια, μετρώντας 4,9 πόντους, 3 ριμπάουντ και 67,1% στα δίποντα, συμβάλλοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της ACB από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.