Το ταμείον είναι... μείον: Η Μπαρτσελόνα έχει ετήσια ελλείματα δεκάδων εκατομμύριων ευρώ
i

© IMAGO

Το ταμείον είναι... μείον: Η Μπαρτσελόνα έχει ετήσια ελλείματα δεκάδων εκατομμύριων ευρώ

Γιώργος Γαβριλάκης 11:59 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:14 - 08.10.2024

Μόνο το τμήμα μπάσκετ της Μπαρτσελόνα για την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχε οικονομικές ζημιές 10,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τη σεζόν 2024-2025, σύμφωνα με την ανάλυση του 2Playbook, ολόκληρος ο οργανισμός των Καταλανών θα έχει έλλειμα ύψους 36 εκατομμυρίων! Και δεν είναι καν το μεγαλύτερο ποσό από το 2021 μέχρι σήμερα...

Η δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα είναι απογοητευτική όσον αφορά τα λογιστικά δεδομένα της Μπαρτσελόνα. Από το 2021 και έπειτα οι Καταλανοί προσπαθούν να ισορροπήσουν τα οικονομικά τους σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα, αλλά φαίνεται πως είναι αδύνατο να το κάνουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους αναλυτές Κρίστιαν Γκαρσία και Χαβιέ Ιθκουιέρδο του 2Playbook, την περασμένη αγωνιστική περίοδο, μόνο το τμήμα μπάσκετ της ομάδας είχε απώλειες 10,34 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ συνολικά ο σύλλογος κατέγραψε ζημιές ύψους 27,59 εκατομμυρίων. Πρόκειται για ελλείματα που μπορεί να φανούν καταδικαστικά, αν σκεφτεί κανείς πως αυτή η γνησίως φθίνουσα πορεία έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια, ενώ οι προβλέψεις δείχνουν πως θα συνεχιστεί η... κάθοδος.

Ο Μίροτιτς θα πάρει 14 εκατομμύρια από την Μπαρτσελόνα για να μην την πάει στα δικαστήρια
EUROLEAGUE

12:04 - 12.07.2024

Ο Μίροτιτς θα πάρει 14 εκατομμύρια από την Μπαρτσελόνα για να μην την πάει στα δικαστήρια

Ακριβά θα πληρώσει η Μπαρτσελόνα την περσινή αποδέσμευση του Νίκολα Μίροτιτς. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε εξωδικαστική συμφωνία και ο πρώην παίκτης των Καταλανών και νυν της Μιλάνο, πρέπει μέχρι το τέλος του 2028 να έχει εισπράξει 14 εκατομμύρια ευρώ.

Το 2021 λοιπόν, η ζημιά ήταν 34,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τη σεζόν 2022-23 η Μπαρτσελόνα κατέγραψε απώλειες ύψους 56,6 εκατομμυρίων συνολικά, με το μεγαλύτερο... μερίδιο να έρχεται από την ομάδα μπάσκετ. Ήταν η χρονιά που αποκτήθηκαν οι Νίκολα Μίροτιτς και Κόρεϊ Χίγκινς, με τους οποίους ακόμα η διοίκηση προσπαθεί να διευθετήσει τα χρέη της. Κάτι που έχει κανονιστεί εξωδικαστικά και με δώσεις σε βάθος χρόνου. Ειδικά στην περίπτωση του Μίροτιτς.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Το μόνο ενθαρρυντικό νέο για την «Μπάρτσα», έχει να κάνει με το τμήμα ποδοσφαίρου γυναικών. Εκεί, μετά από χρόνια ζημιών, την περσινή σεζόν υπήρξε κέρδος άνω των 600.000 ευρώ και για τη διοίκηση έχει γίνει προτεραιότητα στις επενδύσεις -ειδικά σε σχέση με το αγωνιστικό μπασκετικό τμήμα.