Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε το buy out στη Μάλαγα και επαναφέρει τον Οσετκόφσκι στην Euroleague

Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε το buy out στη Μάλαγα και επαναφέρει τον Οσετκόφσκι στην Euroleague

Γιώργος Γαβριλάκης 13:23 - 24.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:27 - 24.06.2024

Ο Ντίλαν Οσετκόφσκι, πρώην παίκτη της Βιλερμπάν στο επίπεδο της Euroleague και κατακτητής του Basketball Champions League με την Μάλαγα φέτος, αναβαθμίζεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα παίζει στην Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί για να τον πάρουν πλήρωσαν 750.000 ευρώ buy out!

Η Μπαρτσελόνα είχε βάλει στο... μάτι εδώ και καιρό τον Ντίλαν Οσετκόβσκι. Και δεν έκανε πίσω όταν ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενός μεγάλου buy out στο συμβόλαιο που είχε υπογράψει με την Μάλαγα το καλοκαίρι το 2022.

Οι Καταλανοί αποφάσισαν πως τα 750.000 ευρώ που αξίωνε η ομάδα του δεν αποτελούν εμπόδιο. Μάλιστα, σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα η «Μπάρτσα» κατέθεσε ήδη το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό της Μάλαγα, που τη σεζόν 2023-24 τερμάτισε πρώτη στην κανονική περίοδο της Liga Endesa (αλλά η Ρεάλ πήρε το πρωτάθλημα) και στην Ευρώπη, κατέκτησε το Basketball Champions League στο Final Four του Βελιγραδίου, που συμμετοχή είχε και το Περιστέρι.

Για τον Οσετκόφσκι η τρομερή σεζόν που έκανε, μεταφράζεται κατά κάποιον τρόπο, με μία σπουδαία μεταγραφή, αλλά και με την επιστροφή του στο επίπεδο της Euroleague.

O 28χρονος Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ, γεννημένος στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, πριν βρεθεί στη Μάλαγα, είχε παίξει μία σεζόν με την Βιλερμπάν. Κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, μιας και νωρίτερα είχε αγωνιστεί μόνο στην γερμανική Ουλμ. Δεν κατάφερε πάντως, να διακριθεί ιδιαιτέρως. Είχε στη στατιστική του με την γαλλική ομάδα, 6 πόντους και 3,1 ριμπάουντ σε 26 αγώνες.

H Μακάμπι ανακοίνωσε την αποχώρηση του Τζος Νίμπο - Ανοικτός ο δρόμος για το Μιλάνο
EUROLEAGUE

12:15 - 24.06.2024

H Μακάμπι ανακοίνωσε την αποχώρηση του Τζος Νίμπο - Ανοικτός ο δρόμος για το Μιλάνο

Ο Τζος Νίμπο ήταν δεδομένο πως θα αποχωρήσει από το Τελ Αβίβ, η Μακάμπι τον αποχαιρέτησε επισήμος και τώρα ο Αμερικανός με Σλοβένικο διαβατήριο είναι ένα βήμα πριν την μεταγραφή του στην Μιλάνο.

Τώρα η Μπαρτσελόνα θεωρεί πως είναι πιο ώριμος και έτοιμος για υψηλότερες απαιτήσεις και πτήσεις. Γι' αυτό και το μόνο που απομένει είναι η επίσημα ανακοίνωση μιας φιλόδοξης συνεργασίας.