Η Μπαρτσελόνα κατέληξε στον κόουτς Πεναρόγια - Θέμα χρόνου η πρόσληψή του
i

© Euroleague Basketball

Η Μπαρτσελόνα κατέληξε στον κόουτς Πεναρόγια - Θέμα χρόνου η πρόσληψή του

Γιώργος Γαβριλάκης 12:07 - 13.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:16 - 13.06.2024

Σύμφωνα με πολλαπλά ισπανικά δημοσιεύματα ο Ζοάν Πεναρόγια είναι ο προπονητής που θα αντικαταστήσει τον Ρότζερ Γκριμάου και μάλιστα θεωρείται πως η συμφωνία έχει έρθει, απλώς αναμένεται η επισημοποίησή της.

Η βαθιά επιθυμία της Μπαρτσελόνα ήταν η επιστροφή του Τσάβι Πασκουάλ στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Από τη στιγμή που αυτή δεν κατέστη δυνατή, τότε η σκέψη των Καταλανών πήγε από τον Γιάκα Λάκοβιτς και τον Δημήτρη Ιτούδη, ακόμα και μέχρι τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά η επιλογή της έγινε και αυτή αφορά στον Ζοάν Πεναρόγια.

Ο 55χρονος Ισπανός κόουτς, ο οποίος φέτος δεν εργάστηκε πουθενά, ενώ πέρσι ξεκίνησε τη σεζόν στην Μπασκόνια, αλλά την ολοκλήρωσε στο ταμείο ανεργίας καθώς αντικαταστάθηκε από τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, επιστρέφει στη δράση. Και μάλιστα έχει μπροστά του μία μεγάλη πρόκληση, όπως άλλωστε είχε και ο Ρότζερ Γκριμάου, ο οποίος δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις και έχασε τη θέση του λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό της «Μπάρτσα» στα ημιτελικά της Liga Endesa από την μετέπειτα -και εδώ και μερικές ώρες- πρωταθλήτρια Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο κύκλος του Ρούντι έκλεισε: Οι 26 τίτλοι με την Ρεάλ Μαδρίτης και οι 41 κατακτήσεις στο σύνολο μιας σπουδαίας καριέρας (vids)
EUROLEAGUE

10:20 - 13.06.2024

Ο κύκλος του Ρούντι έκλεισε: Οι 26 τίτλοι με την Ρεάλ Μαδρίτης και οι 41 κατακτήσεις στο σύνολο μιας σπουδαίας καριέρας (vids)

Στα 39 του χρόνια ο Ρούντι Φερνάντεθ, το βράδυ της Τετάρτης (12/6) έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι και την ίδια μέρα πήρε και το τελευταίο του τρόπαιο. Ο Ισπανός γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης αποχαιρέτησε τα πλήθη και το όνομά του πέρασε στη λαμπερή ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Βέβαια, ο Πεναρόγια (σε σχέση με τον Γκριμάο) έχει κολλήσει... βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα στους πάγκου και μία πορεία που ξεκίνησε από τα χαμηλά και έφθασε μέχρι ευρωπαϊκές κατακτήσεις. Πήρε την Ανδόρα από την LEB Plata (Γ' Εθνική Ισπανίας σα να λέμε) και το 2014 την εμφάνισε στην Liga Endesa. Δούλεψε στην Μανρέσα και το 2019 πήγε στην Μπούργος με την οποία κατέκτησε το Basketball Champions League και το 2020 και το 2021.

Ακολούθως ανέβηκε επίπεδο και κλίμακα, δούλεψε μία χρονιά στην Βαλένθια και μία στην Μπασκόνια στην Euroleague και μετά από μία σεζόν ανάπαυσης επιστρέφει αυτή τη φορά για το μεγαλύτερο project της καριέρας του: Την Μπαρτσελόνα. Σύμφωνα μάλιστα με αρκετά μέσα από την Ιβηρική χερσόνησο η υπόθεση έχει κλείσει, απλώς απομένει η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου.