Η Μπαρτσελόνα θέλει να επενδύσει στο «διαμάντι» της Μαδρίτης: Ο Χουάν Νούνιεθ ετοιμάζεται να κάνει το... άλμα (vid)
i

© Fiba

Η Μπαρτσελόνα θέλει να επενδύσει στο «διαμάντι» της Μαδρίτης: Ο Χουάν Νούνιεθ ετοιμάζεται να κάνει το... άλμα (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:32 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 12:06 - 03.06.2024

H Mundo Deportivo αποκάλυψε πως ο Χουάν Νούνιεθ έχει συμφωνήσει ήδη με την Μπαρτσελόνα. Πρόκειται για τον 19χρονο διεθνή γκαρντ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως ο «εκκολαπτόμενος» σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται στην γερμανική Ουλμ.

Ένα από τα αστέρια των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης, που τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται στην Γερμανία με την Ουλμ, έχει βάλει στο... μάτι η Μπαρτσελόνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Mundo Deportivo η... βόμβα έχει ήδη τοποθετηθεί και ο 19χρονος Χουάν Νούνιεθ έχει ήδη συμφωνήσει με τους «Μπλαουγκράνα».

Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2016-17 η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε τη χρονιά της χωρίς καμία διάκριση. Έχασε στον τελικό του Copa Del Rey από την Ρεάλ, ενώ οι Μαδριλένοι επέκλεισαν τους Καταλανούς στα ημιτελικά της Liga Endesa. Στην Euroleague ο Ολυμπιακός τους άφησε εκτός Final Four και τώρα έχουν ήδη δρομολογηθεί εξελίξεις.

Ο τζένεραλ μάνατζερ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο φανέρωσε την πρόθεση της διοίκησης (και την δικιά του) για ανανέωση του δυναμικού, δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, αλλά όλοι κατάλαβαν πως οι μέρες του κόουτς Ρότζερ Γκριμάου είναι ήδη μετρημένες. Εν τω μεταξύ, δεν άργησαν να προκύψουν -και πάλι από μέσο της ιβηρικής χερσονήσου- οι πιθανότεροι αντικαταστάτες του και αυτοί είναι οι παλιοί γνώριμοι στη Βαρκελώνη, Τσάβι Πασκουάλ και ο Γιάκα Λάκοβιτς.

Ο νέος Σλούκας είναι Ισπανός, πρωταθλητής Γερμανίας και 19 ετών (vids)
REST OF THE WORLD

15:59 - 13.07.2023

Ο νέος Σλούκας είναι Ισπανός, πρωταθλητής Γερμανίας και 19 ετών (vids)

Ο Χουάν Νούνιεθ πέρσι, λίγο μετά την ενηλικίωσή του, αποφάσισε να αφήσει την πόλη του και τη Ρεάλ Μαδρίτης για να δοκιμάσει τη τύχη του ως... πρωταγωνιστής. Στο τέλος της σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Ουλμ και τώρα ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του στη Γερμανία, αλλά το ταλέντο του αντικατοπτρίζεται μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μόνο που η ανανέωση θα αφορά και το ρόστερ της ομάδας, εκεί όπου οι Καταλανοί θέλουν να εκμεταλλευτούν ένα... διαμάντι από τη Μαδρίτη, που παρά το νεαρό της ηλικίας του θεωρείται έτοιμος για το επόμενο επίπεδο.

Ο Νούνιεθ, ο οποίος θα λάβει μέρος και στο NBA Draft του Ιουλίου, είναι ένας πόιντ γκαρντ με ύψος 191 εκατοστά και με δύο αξιόλογες σεζόν με την Ουλμ. Πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας και φέτος προσφέρει 9,6 πόντους, 4,7 ασίστ και 3,5 ριμπάουντ.

Επίσης, έχει στο βιογραφικό του και την συμμετοχή με την εθνική Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, όπου η χώρα... βυθίστηκε και αποκλείστηκε νωρίς, αλλά ο 19χρονος Νούνιεθ ήταν εκεί για τη χώρα τoυ και τώρα ετοιμάζεται να επιστρέψει σε αυτήν για να συνεχίσει εντός των συνόρων της καριέρα του. Αλλά όχι στην ομάδα που αγάπησε ως παιδί και την φανέλα της φόρεσε σχεδόν μέχρι την ενηλικίωσή του.