Ο Γκριμάου απέτυχε, η Μπαρτσελόνα τα αλλάζει όλα! Νέος προπονητής, στην έξοδο Κάλινιτς, Γιοκουμπάιτις και Ρούμπιο

Ο Γκριμάου απέτυχε, η Μπαρτσελόνα τα αλλάζει όλα! Νέος προπονητής, στην έξοδο Κάλινιτς, Γιοκουμπάιτις και Ρούμπιο

Γιάννης Πάλλας 18:02 - 03.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:03 - 03.06.2024

Η νέα αποτυχία της Μπαρτσελόνα που αποκλείστηκε με 3-0 στα ημιτελικά του πρωταθλήματος από την Ρεάλ οδηγεί τη διοίκηση σε δυναμικές λύσεις καθώς εκτός του Γκριμάου στην έξοδο βρίσκονται ο Κάλινιτς, ο Γιοκουμπάιτις και ο Ρούμπιο

Σαρωτικές θα είναι οι αλλαγές στη Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ισπανία αλλά και δημοσιεύματα της Marca ένα 24ωρο μετά τον αποκλεισμό από τους τελικούς της Liga Endesa από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η «βασίλισσα» με «σκούπα» (3-0) ισοπέδωσε τους Καταλανούς, που έχουν μπει σε φάση εσωστρέφειας και διάθεσης να τα αλλάξουν όλα έναν χρόνο μετά την απομάκρυνση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Το εγχείρημα του Ρότζερ Γκριμάου, «παιδιού» της ομάδας και προσωπικού φίλου του Χουάν Κάρλος Ναβάρο δεν... περπάτησε, οι «μπλαουγκράνα» συνολικά έπαιξαν ένα κακό και αναποτελεσματικό μπάσκετ και φρόντισαν να ολοκληρώσουν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τη σεζόν.

Οι Καταλανού ηττήθηκαν σε τρεις διοργανώσεις από τη Ρεάλ, στον ημιτελικό του Endesa Super Cup, στον τελικό του Copa del Rey και στον ημιτελικό του πρωταθλήματος (Liga Endesa).

Αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν στον οργανισμό και αποτυπώθηκε με έμφαση από τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο οποίος μετά την τρίτη ήττα τα μεσάνυχτα της Κυριακής (2/6) παραδέχθηκε πως «πρέπει να μιλήσουμε μαζί του» εννοώντας τον κόουτς Ρότζερ Γκριμάου και συμπλήρωσε: «Δεν οφείλονται όλα μόνο στον προπονητή, μερικοί παίκτες δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο, θα υπάρξουν αλλαγές».

Το όνομα του Τσάβι Πασκουάλ ακούγεται ολοένα και περισσότερο στη Βαρκελώνη, όπως και του Γιάκα Λάκοβιτς, αλλά και του Σέρτζιο Σκαριόλο, καθώς επίσης και του Δημήτρη Ιτούδη.

Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό της Μπαρτσελόνα, οι Νίκολα Κάλινιτς, Ρόκας Γιοκουμπάϊτις και Όσκαρ Ντα Σίλβα από την πρώτη γραμμή επιλογής φαίνεται πως οδηγούνται στην έξοδο. Ένας ακόμη παίκτης που ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί τι θα πράξει είναι ο Ρίκι Ρούμπιο.

Η δήλωση του αναφορικά με το μέλλον του μετά το τέλος του αγώνα με τη Ρεάλ και τον αποκλεισμό από τους τελικούς είναι ενδεικτική: «Δεν έχω ιδέα. Δεν θέλω να πάρω την απόφαση εν θερμώ, αλλά θα χρειαστώ μερικές εβδομάδες για να μπορέσω να αξιλογήσω όλα τα δεδομένα που υπάρχουν. Δεν είναι εύκολο. Εν θερμώ αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να αποφασίσεις».

Τα «καρφιά» για την προπονητική επάρκεια του Ρότζερ Γκριμάου δεν έλειψαν από τον Γουίλι Ερνανγκόμεθ, ο οποίος υποστήριξε πως «τόσο ταλαντούχα ομάδα όπως είμαστε, δεν ξέραμε πώς να το εκμεταλλευτούμε. Δεν ξέραμε πώς να εκμεταλλευτούμε όλο το ταλέντο που έχει αυτή η ομάδα».

Όσο για τις επενδύσεις που έγιναν με τον Τζοέλ Πάρα και τον Ντάριο Μπριθουέλα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, σε αντίθεση με τον Τζαμπάρι Πάρκερ, ο οποίος παρότι είχε θέματα τραυματισμών, αποδείχθηκε στο παρκέ πως ήταν η καλύτερη προσθήκη που έγινε στην ομάδα.

Ο Πασκουάλ και ο Λάκοβιτς είναι οι βασικοί υποψήφιοι προπονητές για τη Μπαρτσελόνα
EUROLEAGUE

09:38 - 03.06.2024

Ο Πασκουάλ και ο Λάκοβιτς είναι οι βασικοί υποψήφιοι προπονητές για τη Μπαρτσελόνα

Σύμφωνα με το δημοφιλές ραδιοφωνικό σταθμό της Καταλονίας, RAC1, ο κόουτς Ρότζερ Γκριμάου θα απολυθεί από τη Μπαρτσελόνα και για την αντικατάστασή του υπάρχουν δύο κυρίαρχα ονόματα: Του Τσάβι Πασκουάλ και του Γιάκα Λάκοβιτς.

Τα φετινά αποτελέσματα οδηγούν αναπόφευκτα τη Μπαρτσελόνα σ’ ένα σταυροδρόμι, όπου θα κληθεί να πάρει εκ νέου δυναμικές αποφάσεις, όπως έκανε ένα καλοκαίρι πριν, ώστε να επιστρέψει στη διεκδίκηση των τίτλων πρώτα απ’ όλα στην Ισπανία και στη συνέχεια στην Euroleague.