Η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε τον Γιοκουμπάιτις

Ρόκας Γιοκουμπάιτις

i

© Photo by Angel Martinez/Euroleague Basketball via Getty Images

Η Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησε τον Γιοκουμπάιτις

Sportal newsroom 11:45 - 23.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:45 - 23.07.2024

Ο Ρόκας Γιοκουμπάιτις δεν θα συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα την σεζόν 2024-25 με τους Καταλανούς να τον αποχαιρετούν λύνοντας κοινή συναινέσει την συνεργασία τους.

Ρόκας Γιοκουμπάιτις και Μπαρτσελόνα θα συνεχίσουν χωριστά από τη νέα σεζόν (2024-25) με τις δύο πλευρές να λύνουν την συνεργασία τους, όπως ανακοίνωσε ο καταλανικός σύλλογος ευχαριστώντας τον παίκτη για την προσφορά του.

Ο Λιθουανός γκαρντ είχε συμβόλαιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2025, όμως οι δύο πλευρές αποφάσισαν να το τερματίσουν από κοινού νωρίτερα.

Ο Γιοκουμπάιτις αγωνιζόταν με τα χρώματα των Μπλαουγκράνα από το καλοκαίρι του 2021, προερχόμενος από τη Ζάλγκιρις και πέρασε τρεις σεζόν με τους Καταλανούς.

Στην πρώτη του σεζόν επιλέχθηκε ως ο καλύτερος νεαρός παίκτης της Euroleague και με την ομάδα έχει κερδίσει ένα πρωτάθλημα (Liga Endesa 2023), ένα Κύπελλο (2022) και δύο Καταλανικά πρωταθλήματα (2022 και 2023).

H Μακάμπι βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Ρόκας Γιοκουμπάιτις (vids)
EUROLEAGUE

12:32 - 22.07.2024

H Μακάμπι βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Ρόκας Γιοκουμπάιτις (vids)

Ο νεαρός Λιθουανός γκαρντ, Ρόκας Γιοκουμπάιτις, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα, έχει δεχθεί πρόταση συμβολαίου για τρία χρόνια από την Μακάμπι Τελ Αβίβ και είναι έτοιμος να την αποδεχθεί.

Ο Γιοκουμπάιτις σύμφωνα με τα τελευταία ισραηλινά δημοσιεύματα έχει συνδεθεί με την Μακάμπι Τελ Αβίβ η οποία του προσφέρει τριετές συμβόλαιο με τις δύο πλευρές να είναι ένα βήμα πριν την τελική συμφωνία.
Η «ομάδα του λαού» εμφανίζεται αποφασισμένη να... συντρίψει τον ανταγωνισμό, να μην τον αφήσει να επιστρέψει στο Κάουνας, μιας και η Ζάλγκιρις επιθυμεί τον επαναπατρισμό του, αλλά σκοπεύει να τον καλέσει στο Ισραήλ για να αναλάβει τον ρόλο του βασικού γκαρντ. 

Tην περασμένη αγωνιστική περίοδο o Λιθουανός γκαρντ μέτρησε 5.3 πόντους, 1.7 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ ανά 15'31" λεπτά συμμετοχής σε 36 αναμετρήσεις της EuroLeague.