H Μπαρτσελόνα για να αποκτήσει τον Χουάν Νούνιεθ πληρώνει 400.000 ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

Φωτ. IMAGO

H Μπαρτσελόνα για να αποκτήσει τον Χουάν Νούνιεθ πληρώνει 400.000 ευρώ στην Ρεάλ Μαδρίτης (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:51 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:54 - 10.07.2024

Aπό την Ισπανία και την Marca, αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας του Χουάν Νούνιεθ με την Μπαρτσελόνα, που για να αποκτήσει το Νο 36 του NBA Draft 2024, θα πρέπει να καταθέσει στον λογαριασμό της πρώην ομάδας του, Ρεάλ Μαδρίτης, σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ.

Η συμφωνία της Μπαρτσελόνα με το 20χρονο Χουάν Νούνιεθ, έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί από τις αρχές Ιουνίου. Απλώς, η διαδικασία απόκτησής του ήταν πιο σύνθετη απ' ότι αρχικά φάνηκε.

Κατ' αρχάς, ο νεαρός Ισπανός γκαρντ, είχε το νου του στο NBA. Έλαβε μέρος στο Draft και οι Σαν Αντόνιο Σπερς τον επέλεξαν στο No 36. Βέβαια, θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρώπη για τουλάχιστον 1-2 χρόνια ακόμα, πριν νοιώσει απόλυτα έτοιμος για το... άλμα. Δεν θα το κάνει όμως, με την πορτοκαλί φανέλα της Ουλμ με την οποία αγωνίστηκε και πρωταγωνίστησε τα τελευταία δύο χρόνια. Θα το κάνει με την «κυανέρυθρη» της Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί δεν έχουν ακόμα οριστικοποιήσει σε επίπεδο γραφειοκρατίας, άρα ούτε έχουν ανακοινώσει τον παίκτη. Θα το κάνουν όμως, πολύ σύντομα, αφού πρώτα πληρώσουν 400.000 ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως αποκάλυψε η Marca. Κι όταν κατατεθούν τα χρήματα, τότε ακολούθως ο Νούνιεθ θα υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με την «Μπάρτσα» για 1,5 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο (!) και με NBA out σε κάθε τέλος σεζόν.

Ο νέος Σλούκας είναι Ισπανός, πρωταθλητής Γερμανίας και 19 ετών (vids)
REST OF THE WORLD

15:59 - 13.07.2023

Ο νέος Σλούκας είναι Ισπανός, πρωταθλητής Γερμανίας και 19 ετών (vids)

Ο Χουάν Νούνιεθ πέρσι, λίγο μετά την ενηλικίωσή του, αποφάσισε να αφήσει την πόλη του και τη Ρεάλ Μαδρίτης για να δοκιμάσει τη τύχη του ως... πρωταγωνιστής. Στο τέλος της σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Ουλμ και τώρα ετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του στη Γερμανία, αλλά το ταλέντο του αντικατοπτρίζεται μέχρι την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Νούνιεθ έχει γεννηθεί στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, είναι γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Βασίλισσας, αλλά πριν από δύο χρόνια, το καλοκαίρι του 2022, αποχώρησε από την ομάδα, καθώς δεν έβλεπε πως άμεσα η Ρεάλ θα του έδινε σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι της. Πήγε στη Γερμανία και τώρα θα επιστρέψει στην Ισπανία, αλλά αυτή τη φορά για την «αιώνια εχθρό» της Βασίλισσας.