Επέστρεψε ο Αμπρίνες για την Μπαρτσελόνα - Αγωνίστηκε μετά από ενάμιση μήνα
i

© EuroLeague Baskeball

Επέστρεψε ο Αμπρίνες για την Μπαρτσελόνα - Αγωνίστηκε μετά από ενάμιση μήνα

Γιώργος Γαβριλάκης 11:26 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 14.08.2024

Την πρώτη του εμφάνιση για το 2024 έκανε ο Άλεξ Αμπρίνες, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον προσαγωγό και η Μπαρτσελόνα θα τον έχει μαζί της στην τελική φάση του Κυπέλλου Ισπανίας και στην επανεκκίνηση της EuroLeague.

Στα τέλη του Γενάρη και συγκεκριμένα στις 25 του πρώτου μήνα για το 2024, ο Άλεξ Αμπρίνες είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της εντός έδρας ήττα της Μπαρτσελόνα από την Μιλάνο για την 14η αγωνιστική της EuroLeague

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στον προσαγωγό του ήταν αρκετά σοβαρό για τον αρχηγό των Καταλανών, ο οποίος επέστρεψε στην «Μπάρτσα» το καλοκαίρι του 2019, έπειτα από τρεις μη παραγωγικές του σεζόν στο ΝΒΑ με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (2016-2019). 

Ενάμιση μήνα μετά την τελευταία του εμφάνιση για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο 30χρονος Ισπανός σουτέρ πάτησε και πάλι το παρκέ εν ώρα αγώνα. Συμμετείχε για σχεδόν 10 λεπτά (9:58 για την ακρίβεια) στην εκτός έδρας νίκη της ομάδα του επί της Μανρέσα για την Liga Endesa, δεν κατάφερε να σκοράρει αλλά το θετικό γι' αυτόν και τους «μπλαουγκράνα» ήταν (αυτή καθ' αυτή) η επιστροφή του. 

Πλέον, ο Αμπρίνες ανεβάζει ρυθμούς εν όψει της τελικής φάσης του Κυπέλλου της Ισπανίας, που (όπως και στην Ελλάδα η αντίστοιχη διοργάνωση) θα διαδραματιστεί στην διακοπή της EuroLeague. Κι όταν η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση επανέλθει στο πρόγραμμα, στις 29 Φεβρουαρίου, ο έμπειρος φόργουορντ -αν δεν υπάρξει απρόοπτο- θα είναι διαθέσιμος. 

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Στη σεζόν 2023-24 για την EuroLeague, ο Αμπρίνες σε 14 αγώνες προσφέρει 6,6 πόντους με 44,7% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα και 2,1 ριμπάουντ σε 17'27'' χρόνο συμμετοχής ανά ματς.