H Μπαρτσελόνα χάνει για τρεις εβδομάδες τον Τζόελ Πάρα, που δύσκολα θα προλάβει το... ΣΕΦ
i

Τζόελ Πάρα / © IMAGO

H Μπαρτσελόνα χάνει για τρεις εβδομάδες τον Τζόελ Πάρα, που δύσκολα θα προλάβει το... ΣΕΦ

Γιώργος Γαβριλάκης 11:41 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:56 - 09.10.2024

Ο Τζοέλ Πάρα τραυματίστηκε και η Μπαρτσελόνα δεν θα τον έχει στη διάθεσή της μέχρι το τέλος του μήνα τουλάχιστον! Πράγμα που σημαίνει ότι ο 24χρονος Καταλανός γκαρντ είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το ματς στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό, που είναι προγραμματισμένος για τις 31 Οκτωβρίου και ανήκει στο πλαίσιο της 7η αγωνιστικής της Euroleague.

Στην πρεμιέρα της Euroleague, τρεις τραυματισμοί έκοψαν από τα πρώτα μέτρα τη φόρα τριών ομάδων. Κατ' αρχάς, η Φενέρμπαχτσε είδε τον Σκότι Ουίλμπεκιν να κόβει τον χιαστό σύνδεσμο του γονάτου του κόντρα στον Ολυμπιακό. Ένας τραυματισμός που βάζει πρόωρο τέλος στη σεζόν του Αμερικανού γκαρντ των Τούρκων.

Στο Μονακό, η ομάδα του Πριγκιπάτου είδε τον Φουρκάν Κορκμάζ να εγκαταλείπει την αναμέτρηση με μυϊκό πρόβλημα. που απ' ότι φαίνεται θα τον θέσει εκτός δράσης ακόμα και για έναν μήνα, ενώ η Μιλάνο (που έχασε από τη Μονακό) απέκτησε κι αυτή το δικό της πρόβλημα. Ο Τζος Νίμπο επίσης χτύπησε και θα χάσει σεβαστό χρονικό διάστημα, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Για την Μπαρτσελόνα το θέμα της στην πρώτη αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν η ήττα στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις και όχι κάποιος τραυματισμός. Μόνο που και... εκείνος της χτύπησε την πόρτα λίγες μέρες αργότερα.

Το ταμείον είναι... μείον: Η Μπαρτσελόνα έχει ετήσια ελλείματα δεκάδων εκατομμύριων ευρώ
EUROLEAGUE

11:59 - 08.10.2024

Το ταμείον είναι... μείον: Η Μπαρτσελόνα έχει ετήσια ελλείματα δεκάδων εκατομμύριων ευρώ

Μόνο το τμήμα μπάσκετ της Μπαρτσελόνα για την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχε οικονομικές ζημιές 10,3 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τη σεζόν 2024-2025, σύμφωνα με την ανάλυση του 2Playbook, ολόκληρος ο οργανισμός των Καταλανών θα έχει έλλειμα ύψους 36 εκατομμυρίων! Και δεν είναι καν το μεγαλύτερο ποσό από το 2021 μέχρι σήμερα...

Ο Τζοέλ Πάρα, ο οποίος έχει αναβαθμίσει τον ρόλο του στην ομάδα του κόουτς Ζοάν Πεναρόγια, αλλά στον αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος κόντρα στην Γέιδα, ο 24χρονος Καταλανός γκαρντ, γέννημα θρέμμα της Βαρκελώνης, ήταν άτυχος. Μέχρι κάποιο σημείο όλα πήγαιναν καλά γι' αυτόν. Ήταν πρώτος σκόρερ της «Μπάρτσα» με 16 πόντους (τελικά ο Μέτου τον προσπέρασε με τους 17 του), αλλά χτύπησε κατά τη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου. Η ομάδα του κατάφερε να πάρει οριακή νίκη, αλλά τώρα οι γιατροί τον ενημέρωσαν -και αυτόν και την ομάδα- πως για τρεις εβδομάδες δεν θα είναι σε θέση να προπονηθεί και κατ' επέκταση να αγωνιστεί στις υποχρεώσεις της Μπαρτσελόνα.

Έτσι θα χάσει σημαντικά ματς, όπως για παράδειγμα αυτό της Παρασκευής (11/10) κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου για την 2η αγωνιστική της Euroleague, ενώ βάσει του χρονοδιαγράμματος της αποθεραπείας του είναι αμφίβολος για το ματς στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό στις 31 Οκτωβρίου (7η αγωνιστική).