Μπαρτζώκας: «Το μπάσκετ είναι ένα, δεν υπάρχει Μπαρτζώκας-basketball»

Μπαρτζώκας: «Το μπάσκετ είναι ένα, δεν υπάρχει Μπαρτζώκας-basketball»

Απόστολος Μαυράκης 21:19 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:52 - 13.09.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προέβη σε δηλώσεις κατά την άφιξη του Ολυμπιακού στην Κρήτη για το διεθνές τουρνουά «AEGEAN OMIROS COLLEGE International Basketball Tournament».

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (14 και 15 Σεπτέμβρη), ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στο 4ο Crete International Basketball Tournament, μαζί με τις Ολίμπια Μιλάνο, Βίρτους Μπολόνια και Φενέρμπαχτσε. Το Σάββατο, οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν στις 20:30 την Βίρτους και εάν κερδίσουν, θα προκριθούν στον τελικό της Κυριακής που διεξάγεται την ίδια ώρα κόντρα στον νικητή του ζευγαριού Φενέρμπαχτσε-Ολίμπια Μιλάνο. Εάν από την άλλη χάσουν, τότε θα παίξει στον μικρό τελικό την ίδια μέρα στις 18:30, εννοείται με τον επίσης ηττημένο από το έτερο ζευγάρι.

Κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας προχώρησε σε δηλώσεις που αφορούν ποικίλα θέματα, μιλώντας αρχικά για τον λόγο στον οποίο βρίσκεται εκεί η ερυθρόλευκη αποστολή, δηλαδή το διεθνές τουρνουά της Κρήτης:

"Θα είναι ένα πολύ σημαντικό διήμερο για εμάς, γιατί στην ουσία τώρα μαζευόμαστε περισσότεροι, είχαμε αρκετές ελλείψεις στα δύο πρώτα φιλικά και επειδή μπαίνουμε στην τελική ευθεία των επίσημων υποχρεώσεων. Αυτό το τουρνουά είναι πολύ σημαντικό. Οι αντίπαλοι είναι και οι τρεις πολύ καλοί. Και φυσικά οι συνθήκες στο Ηράκλειο είναι όπως πάντα φανταστικές".

Κατά την άφιξή της, φίλοι του Ολυμπιακού υποδέχθηκαν την ομάδα, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μην μένει... ασυγκίνητος: 

“Εννοείται ότι υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση. Ξέρετε αυτό είναι ο Ολυμπιακός και ο κόσμος μας. Όπου πηγαίνουμε έχουμε υποστηρικτές της ομάδας μας και τους ευχαριστούμε πολύ”

Αναφορικά με τις εκκωφαντικές μεταγραφές του καλοκαιριού και το κατά πόσο θα ταιριάξουν στο play-style του ίδιου:

"Δεν υπάρχει Μπαρτζώκας basketball. Το μπάσκετ είναι ένα. Αυτό που κερδίζει και αυτό που δεν κερδίζει. Ελπίζουμε να είναι συμμέτοχοι στο μπάσκετ που κερδίζει”.

Πονάει και ο ΜακΚίσικ στον Ολυμπιακό: Πρόβλημα στο γόνατο για τον Αμερικανό, ο οποίος χάνει τα φιλικά στην Κρήτη
EUROLEAGUE

13:50 - 13.09.2024

Πονάει και ο ΜακΚίσικ στον Ολυμπιακό: Πρόβλημα στο γόνατο για τον Αμερικανό, ο οποίος χάνει τα φιλικά στην Κρήτη

Στη λίστα με τους... γνωστούς τραυματίες (Μιλουτίνοφ, Φαλ, Έβανς) προστέθηκε και ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα στο γόνατο και δεν θα ταξιδέψει στην Κρήτη εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα λάβει μέρος στο «Aegean Omiros College International Basketball Tournament».

Τέλος, εννοείται πως δεν άφησε ασχολίαστες και τις αλλεπάλληλες ατυχίες που συνεχίζει να έχει η ομάδα του και συγκεκριμένα τους τραυματισμούς των παικτών του:

 "Ας ελπίσουμε ότι θα γυρίσει μετά (σ.σ. η τύχη). Αυτή τη στιγμή δεν θα είναι εδώ ο Μιλουτίνοβ, ο Φαλ, ο ΜακΚίσικ και ο Έβανς, που ούτως ή άλλως δεν θα ήταν. Οι άλλοι είναι σε διαφορετικό επίπεδο φόρμας ο καθένας, με βάση το πρόγραμμα που είχαν πριν, αλλά αρκετοί είναι εδώ. Έχουμε αρκετά βαθύ ρόστερ φέτος, οπότε θα είμαστε αξιόμαχοι, ούτως ή άλλως".