Μπαρτζώκας:  «Ελέγξαμε το ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα»

Μπαρτζώκας:  «Ελέγξαμε το ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 23:34 - 05.06.2024 / Ανανεώθηκε: 23:48 - 05.06.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τη νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ και τόνισε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει η σειρά.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Ράιτ και Φαλ ήταν σημαντικές απουσίες αλλά πάντα παίζουμε με μια συνοχή σαν ομάδα και πάντα παίζουμε δυνατά. Είχαμε καλές επιλογές και ελέγχαμε το ματς με μεγάλες διαφορές για την δυναμική του Παναθηναϊκού και αυτή την έδρα. Στο τέλος  μειώσανε με κάποια τρελά σουτ αλλά το σημαντικό είναι η νίκη.

Επιβάλλαμε τον τρόπο παιχνιδιού, μοιράσαμε τη μπάλα πολύ. Οι παίκτες μας έδειξαν την ποιότητά τους, ήταν συμπαγείς σε άμυνα και επίθεση. Αν αποφύγουμε και κάποια λάθη θα είμαστε καλά.

Δεν αλλάζουν μορφή οι τελικοί. Ο Παναθηναϊκό είναι πρωταθλητής Ευρώπης και έχει αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει σε οποιαδήποτε έδρα. Πρέπει να προσεγγίσουμε κάθε ματς με το ίδιο σκεπτικό. έχουμε ένα παιχνίδι την Παρασκευή στο Φάληρο και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας»

Στη συνέχεια, στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», επισήμανε: «Κάναμε το 1-0 στη σειρά. Πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε σήμερα και να προετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα ο Παναθηναϊκός, ειδικά στην έδρα της. Τα παιδιά έκαναν σοβαρή δουλειά, παίξαμε για ακόμα μία φορά συμπαγές μπάσκετ και στις δύο πλευρές του γηπέδου».

Για την ομαδικότητα που επέδειξαν οι παίκτες του, υπογράμμισε: «Τα τελευταία τρία χρόνια αυτό συμβαίνει. Συχνά παίξαμε με μεγάλες απουσίες μέσα στη χρονιά. Πάντα βασιζόμασταν στο ομαδικό παιχνίδι. Όταν παίζουμε μαζί, αυτό το μπάσκετ πρεσβέυουμε. Οι παίκτες κερδίζουν τα παιχνίδια όταν παίζουν μαζί».

Όσο για το αν έδωσε πρόσθετο κίνητρο η κατάκτηση της EuroLeague από τον Παναθηναϊκό AKTOR, εξήγησε: «Μπορείς να πεις ότι έχουμε κίνητρο να παίξουμε απέναντι σε μία ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα Ευρώπης. Η έδρα ήταν μαζί του σήμερα, το κίνητρο πάντα είναι πολύ υψηλό όταν είναι να πάρεις έναν τίτλο».