Μπαρτζώκας για Final 4: «Nα είμαστε πιο τυχεροί από τις 2 τελευταίες φορές που χάσαμε με buzzer-beater»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 19:37 - 18.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:37 - 29.05.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά και για το Final 4 του Βερολίνου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος με την εικόνα του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ και τη νίκη με 100-68 στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Μετά το τέλος του αγώνα, με δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την αναμέτρηση και το επίπεδο της Stoiximan Basket League, ενώ στάθηκε και στο Final 4 του Βερολίνου, στο οποίο θέλει η ομάδα του να έχει περισσότερη τύχη σε σχέση με τα δύο προηγούμενα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Νομίζω αυτό το παιχνίδι δεν έχει σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Στο πρώτο παιχνίδι η ΑΕΚ ήταν καλύτερη με βάση τις προπονήσεις που έχει κάνει και με βάση την φυσική κατάσταση ήταν για 20-25 λεπτά ανταγωνιστική. Νομίζω σήμερα ελέγξαμε το παιχνίδι στην μεγαλύτερη διάρκεια. Αν εξαιρέσουμε το δεύτερο δεκάλεπτο που χαλαρώσαμε και η ΑΕΚ σκόραρε 29 πόντους, 12 στον αιφνιδιασμό. Στα εκτός έδρας παιχνίδια επειδή η ομάδα είναι πιο συγκεντρωμένη το περιβάλλον συνήθως δεν είναι φιλικό παίζουμε καλά. Νομίζω και με τον Κολοσσό το ίδιο αποτέλεσμα κάναμε. Το πρόβλημα μας σε όλα το τελευταίο δίμηνο είναι τα παιχνίδι στο ΣΕΦ. Γιατί θεωρούμε ότι θα πάρουμε περπατώντας αυτού του είδους τα παιχνίδια και αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει ποιότητα, καλοί προπονητές, καλοί παίκτες. Η ΑΕΚ έχει πολύ καλούς παίκτες στην περιφέρεια, έχουν Αμερικανούς που ξέρουν να δημιουργούν το παιχνίδι τους. Είμαστε σοβαροί και πρέπει από αύριο να συγκεντρωθούμε στο Final-4»

Για το παιχνίδι με την Ρεάλ: «Περιμένουμε το παιχνίδι με ανυπομονησία, νομίζω ότι πρέπει να σκεφτόμαστε πως είμαστε ευλογημένοι. Πρώτη φορά στην ιστορία μας παίζουμε 3 συνεχόμενα Final-4, κάθε φορά έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό, ελπίζουμε να είμαστε πιο τυχεροί από τις 2 τελευταίες φορές που χάσαμε με buzzer-beater. Πέρσι ήμασταν το φαβορί, φέτος δεν είμαστε και ελπίζω ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν πιο ευνοϊκά για εμάς»

Στη συνέχεια, μιλώντας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είπε: ««Ήταν σημαντικό για εμάς να τελειώσουμε τη σειρά σήμερα. Στο ενδεχόμενο τριτου παιχνιδιού θα έπρεπε να παίξουμε Τρίτη, κάτι που θα μας δημιουργούσε προβλήματα στην προετοιμασία μας για το παιχνίδι της Παρασκευής. Έτσι ήμασταν πολύ πιο σοβαροί σε σχέση με το πρώτο ματς στο ΣΕΦ. Ήθελα να ευχηθώ στον Ηλία Ζούρο και την ΑΕΚ να βρει τον δρόμο της. Να τους ευχηθώ να έχουν μια καλύτερη χρονιά την επόμενη σεζόν. Έχουμε σεβασμό στην ΑΕΚ και για αυτό παρότι σε εισαγωγικά το αποτέλεσμα ήταν προκαθορισμένο παίξαμε σοβαρά. Είχαμε 33 ασίστ, κάναμε το παιχνίδι που συνηθίζουμε να κάνουμε και αν εξαιρέσουμε το δεύτερο δεκάλεπτο που η ΑΕΚ είχε 29 πόντους 12 στον αιφνιδιασμό επειδή παρουσιάσαμε μια χαλαρότητα, γενικά αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι σοβαρά, που αυτό είναι και το ζητούμενο αυτή τη στιγμή».