Μπαρτζώκας: «Η νίκη αφιερωμένη στα θύματα της Θύρας 7, θα τα δώσουμε όλα για να μπούμε στα play-offs»

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

Photo by Christina Pahnke/Euroleague Basketball via Getty Images

Μπαρτζώκας: «Η νίκη αφιερωμένη στα θύματα της Θύρας 7, θα τα δώσουμε όλα για να μπούμε στα play-offs»

Παναγιώτης Κατσαφάδος • 00:10 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 14.08.2024

Ο Ολυμπιακός νίκησε με άνεση την Βαλένθια στην Ισπανία με 78-65 και ο Γιώργος Μπαρτζώκας εστίασε τόσο στην αμυντική προσπάθεια όσο και στον Κρις Τζόουνς που είχαν στοχεύσει από την αρχή οι «ερυθρόλευκοι» και κατάφεραν να τον ωθήσουν σε ρηχά νερά.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την καλή παράδοση που έχει στην έδρα της Βαλένθια κερδίζοντάς την με 78-65 και πλέον έχει 8 σερί νίκες στη «Λα Φοντέτα». Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν ένα πολύ σημαντικό διπλό για την 26η αγωνιστική της Euroleague και πλέον στρέφονται στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στην άμυνα των παικτών του και στη σημασία που είχε ο περιορισμός του Κρις Τζόουνς.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα:

«Η άμυνά μας στην τρίτη περίοδο ήταν πολύ σκληρή, σκόραραν μόλις εννιά πόντους και αυτό είναι το κλειδί απόψε. Προηγούμασταν στο σκορ σε όλο το παιχνίδι, περιμέναμε ότι η Βαλένθια θα ανταποκριθεί στον τρόπο που δημιουργούσαμε κατά τη διάρκεια του ματς, όπως και έκαναν όμως η άμυνά μας ήταν συμπαγής και ειδικά απέναντι στον Τζόουνς που τον κρατήσαμε στους δύο πόντους. Πιστεύαμε πριν τον αγώνα ότι αυτός ο παίκτης είναι το ο παίκτης-κλειδί».

«Ήταν μία ήττα πίσω μας πριν τον αγώνα και τώρα είναι δύο. Όμως δεν ανταγωνιζόμαστε απέναντι στη Βαλένθια, το κάνουμε απέναντι σε όλους. Βλέπουμε την ομάδα μας, μένουμε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι, να βελτιωθούμε, να εξελίξομε τους παίκτες μας και το παιχνίδι μας. Παίζουμε πολύ καλύτερα τώρα γιατί έχουμε πολύ λιγότερους τραυματίες. Εκτός του Μιλουτίνοφ που είναι εκτός, όλοι οι άλλου παίζουν. Όπως είπα και πριν το παιχνίδι, θα είμαστε πολύ δύσκολος αντίπαλος για κάθε ομάδα».

Λίγο αργότερα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου: 

«Είναι μια μέρα μνήμης για τον σύλλογό μας η σημερινή. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα θύματα της Θύρας 7, στην μνήμη των οποίων αφιερώνουμε τη σημερινή μας νίκη».

«Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για εμάς, δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις στη Φοντέτα, ειδικά με το μομέντουμ που είχε η Βαλένθια αυτή την περίοδο. Παίζει με αυτοπεποίθηση. Έπρεπε να μείνουμε στο πλάνο μας, έπρεπε να παίξουμε άμυνα και παίξαμε. Στην τρίτη περίοδο η Βαλένθια έβαλε εννέα πόντους και την ίδια στιγμή είχαμε προσαρμοστεί στον Κρις Τζόουνς γιατί τον είχαμε χαρακτηρίσει παίκτη-κλειδί».

Για την είσοδο στα play-off είπε: «Είναι πολύ σημαντική νίκη για εμάς, έχουμε ακόμη οκτώ αγώνες και θα τα δώσουμε όλα για να μπούμε στα play-offs που είναι ο πρώτος και ο μοναδικός μας στόχος στη σεζόν στην Ευρωλίγκα. Στο +15 μας έκλεψαν τρεις μπάλες, είχαμε τρεις κακές αποφάσεις και μας έβαλαν έξι σερί πόντους στον αιφνιδιασμό. Είπαμε ότι πρέπει να προσέξουμε τη μπάλα, ειδικά από τη στιγμή που η Βαλένθια δεν είχε υπομονή. Έπρεπε να πάρουμε ασφαλείς αποφάσεις».

🔴Βαλένθια - Ολυμπιακός 65-78: 8η σερί νίκη στη Fonteta και πιο κοντά στην 6άδα! - Euroleague Show