Μπαρτζώκας: «Σε σχέση με μένα, ο Αταμάν είναι λίγο πιο τυχερός, που δεν ξέρει ελληνικά...»

Μπαρτζώκας: «Σε σχέση με μένα, ο Αταμάν είναι λίγο πιο τυχερός, που δεν ξέρει ελληνικά...»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 18:38 - 04.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:59 - 04.06.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τους τελικούς της Stoiximan Basket League που ακολουθούν και αναφέρθηκε σε όσα περιμένει να δει στα παιχνίδια ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που ακολουθούν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ενόψει των τελικών της Stoiximan Basket League, μίλησε για τα ματς που ακολουθούν, χωρίς όμως να μένει μόνο εκεί.

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός γνωρίζονται πάρα πολύ καλά μετά από τόσα παιχνίδια που έδωσαν φέτος, ενώ αναφέρθηκε στους οπαδούς, τις μεταγραφικές φήμες, αλλά και την καταπόνηση των παικτών από τον τεράστιο όγκο παιχνιδιών που δίνουν μέσα στη σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Θα ήθελα κι εγώ να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα. Η σειρά των τελικών απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχουμε παίξει 7 φορές φέτος και θα παίξουμε ή 11 ή 12 κρύβει διαφορετικές ιστορίες το κάθε παιχνίδι. Δεν είναι μόνοι οι ψηλοί. Κάποιος πρέπει να τους δώσει τη μπάλα και η ομάδα συνολικά να κατευθυνθεί και από τον προπονητή και από τους παίκτες ώστε να χτυπήσει τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου. Εμείς έχουμε χάσει τον Φαλ και αν υποθέσει κανείς πως είχαμε μια υπεροπλία σε αυτή τη θέση, αυτή τη στιγμή έχει εξαφανιστεί, οπότε χρειαζόμαστε πολύ καλή ομαδική δουλειά, ώστε να καλύψουμε αυτό το κενό».

Για τα πολλά μαζεμένα παιχνίδια:

«Το ότι έχουμε παίξει τόσες φορές δείχνει το πόσο καλά ξέρει ο ένας τον άλλον. Οι παίκτες ξέρουν την τακτική του αντιπάλου, εγώ έχω παίξει πολλές φορές απέναντι στον Εργκίν και ο Εργκίν εναντίον εμού. Πρέπει να έχεις κοντή μνήμη είτε κερδίζεις είτε χάνει. Αυτό που αλλάζει είναι πως έχουμε παίξει τόσα πολλά παιχνίδια και νιώθω πως υπάρχει κούραση αλλά το κίνητρο είναι τόσο μεγάλο ώστε όλοι θα δώσουν ένα boost για τον τίτλο. Το ότι τα ματς είναι τόσο κοντά μπορεί να ρίξει λίγο την ποιότητα, όμως πρέπει να τελειώσουμε νωρίς και για την Εθνική, αλλά και για να μην φτάσουμε να παίζουμε 11 μήνες μπάσκετ».

Για τα μεταγραφικά σενάρια ενόψει τελικών:

«Τα σενάρια και η μεταγραφολογία παίζουν πάντα ρόλο. Δυστυχώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια το Final 4 της Ευρωλίγκας είναι το μεγάλο παζάρι του ευρωπαϊκού μπάσκετ και γίνονται πολλές μεταγραφές εκεί. Γι' αυτό βλέπετε πως όταν τελειώνουν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δεν είσαι σε περίπτωση ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός ή ΜπαρτσελόναΡεάλ ή Παρτίζαν - Ερυθρός Αστέρας, οι παίκτες θέλουν να γυρίσουν στις πατρίδες τους. Ο εγχώριος τίτλος δεν λέει τίποτα. Ας μην κρυβόμαστε, όλοι έχουμε αρχίσει να σκεφτόμαστε εδώ και 2-3 μήνες πώς θα κάνουμε την ομάδα μας καλύτερη του χρόνου, ιδίως όσοι έχουμε συμβόλαια. Αλλά και οι παίκτες σκέφτονται αυτά τα σενάρια. Κυρίως μετά τα Χριστούγεννα όλοι σκέφτονται. Δυστυχώς οι πρωταθλητές είναι αυτοί που συγκεντρώνονται πνευματικά στον στόχο τους και σκέφτονται αυτά τα σενάρια μετά. Δεν είναι εύκολο και θέλει εξάσκηση. Πρέπει να το κάνεις πολλές φορές για να είσαι αποδοτικός».

Για τα παιχνίδια στην έδρα του αντιπάλου:

«Ο Έργκιν είναι τυχερός γιατί μιλάει τούρκικα και δεν θα καταλαβαίνει τι του λένε στο ΣΕΦ. Εγώ είμαι λίγο άτυχος, οπότε θα προσπαθήσω να μείνω ψύχραιμος, παρότι είναι δύσκολο».

 Για την καταπόνηση των παικτών που παίζουν ασταμάτητα μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο:

«Εμείς είμαστε η ομάδα που επλήγη περισσότερο από αυτή τη διαδικασία, γιατί είχαμε 8 διεθνείς που έπαιξαν στο Παγκόσμιο. Αυτό μας στοίχησε, όμως υπάρχουν και προπονητές που απολύθηκαν στην Ευρωλίγκα για αυτό τον λόγο. Είτε ήταν προπονητές Εθνικών ομάδων και έχασαν την προετοιμασία, είτε έχασαν σημαντικούς παίκτες μέσα στη χρονιά, επειδή τραυματίστηκαν στο Παγκόσμιο. Αν ανατρέξετε στην φετινή Ευρωλίγκα θα το καταλάβετε. Πιστεύω πως πρέπει να γίνει πιο δυνατή η φωνή των προπονητών, γιατί είναι ίσως οι μεγαλύτεροι γνώστες. Παρότι είναι πολύ σημαντικές οι Εθνικές ομάδες, τα παγκόσμια Κύπελλα, οι Ολυμπιακοί αγώνες, νομίζω όμως πως έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση μειώνεται η καριέρα των παικτών. Όταν δεν έχεις χρόνο να κάνεις μεταβατική, να ξεκουράσεις το σώμα και το μυαλό σου, μειώνεις την διάρκεια της καριέρας σου. Στο ΝΒΑ κάνουν 6 μήνες διακοπές. Έχουν πάρα πολλά παιχνίδια, αλλά σε μικρότερο διάστημα».

Παπανικολάου: «Δεν κάνει διαφορά το Έλληνες ή ξένοι, οι παίκτες που έχουμε ξέρουν πόσο σημαντικά είναι τα ματς»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

18:44 - 04.06.2024

Παπανικολάου: «Δεν κάνει διαφορά το Έλληνες ή ξένοι, οι παίκτες που έχουμε ξέρουν πόσο σημαντικά είναι τα ματς»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για τους τελικούς της Stoiximan Basket League και στάθηκε στην σημασία των αγώνων, την οποία οι συμπαίκτες του, είτε είναι Έλληνες, είτε ξένοι, τη γνωρίζουν πολύ καλά.