Μπαρτζώκας: «Το πρώτο πεντάλεπτο του 3ου δεκαλέπτου ήταν αποκαρδιωτικό - Σημαντική η επιστροφή Μιλουτίνοφ»

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

InTime

Μπαρτζώκας: «Το πρώτο πεντάλεπτο του 3ου δεκαλέπτου ήταν αποκαρδιωτικό - Σημαντική η επιστροφή Μιλουτίνοφ»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 19:22 - 21.10.2024 / Ανανεώθηκε: 21:21 - 21.10.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε το δικό του σχόλιο για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Καρδίτσας με 77-61.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες και έκανε το 3/3 στο πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την ήττα από την Αναντολού Εφές για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, φιλοξενήθηκε από την Καρδίτσα για την 3η αγωνιστική της Stoiximan GBL και επικράτησε... σβηστά με 77-61.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε μετά το ματς για την εικόνα της ομάδας του και το κακό ξεκίνημα στο 3ο δεκάλεπτο, ενώ στάθηκε και στην επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ, αλλά και το προσεχές ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό Aktor.

Ο coach Μπαρτζώκας είπε:

Για την νίκη στην Καρδίτσα και την κακή εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο: «Σταματήσαμε να παίζουμε με ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο, έπεσε ο ρυθμός μας. Το πρώτο πεντάλεπτο του 3ου δεκαλέπτου ήταν αποκαρδιωτικό, σαν να τελείωσε το παιχνίδι. Μπήκαμε σε αδόκιμα σχήματα, αλλά η προσέγγιση πρέπει να είναι ίδια, πρώτα - πρώτα για τον κόσμο. Να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο συγκεντρωμένοι για 40'».

Για την επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Ήταν σημαντική η επιστροφή του Μιλουτίνοφ. Μας έλειψε, σε συνδυασμό και με την απουσία του Φαλ πιεστήκαμε αρκετά».

Για το ντέρμπι της GBL με τον Παναθηναϊκό: «Παίξαμε και πιο νωρίς στο Super Cup. Αυτό είναι το πρόγραμμα και πρέπει να το ακολουθήσουμε. Πριν από αυτό έχουμε το ματς στο Μόναχο. Θα ετοιμαστούμε στην μια μέρα που θα έχουμε για τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή προέχει το ματς της Euroleague».

Ο Έλληνας προπονητής στη Συνέντευξη τύπου είπε:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Καρδίτσα, για το γήπεδο, για την ατμόσφαιρα, για την οργάνωση του συλλόγου. Ομάδες σαν την Καρδίτσα αξίζουν να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο μπάσκετ. Εκτός αυτού να πω πως έχουν πολύ καλή ομάδα, πολύ σοβαρή. Εκτελεί πολύ καλά επιθετικά και αμυντικά. Δυστυχώς είχε την ατυχία να ξεκινήσει με ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα παίζοντας με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, όμως, είμαι σίγουρος πως θα κάνει πολλές νίκες εκ των οποίων κάποιες κανείς που δεν θα περιμένει.

Όσον αφορά εμάς, υπήρξαν δύο όψεις. Για περίπου είκοσι λεπτά ήμασταν σοβαροί, εκτελέσαμε καλά και πήραμε διαφορές, όμως, υπήρχαν πεντάλεπτα που αδιαφορήσαμε πλήρως για το τι πρέπει να κάνουμε στο παιχνίδι, παρασυρθήκαμε σε επιπολαιότητες, σε λάθη και ήμασταν υποτονικοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Αν σκεφτόμασταν το πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας, όπου έχουμε 4-5 δύσκολα ματς συνεχόμενα, κακώς. Η φιλοσοφία που κερδίζει στο μπάσκετ είναι να προσεγγίζεις το παιχνίδι που έχεις με τη σοβαρότητα που απαιτεί ένας οργανισμός, όπως ο Ολυμπιακός. Γενικά δείξαμε πως είμαστε ικανοποιημένοι με το να κερδίσουμε με 20 πόντους και να φύγουμε, ενώ δεν είναι έτσι ακριβώς. Δεν είμαι ευχαριστημένος από το πως παίξαμε. Έπρεπε να ήμασταν πιο συμπαγείς, πιο σταθεροί και να έχουμε διάρκεια σαράντα λεπτών στο καλό παιχνίδι».