Μπαρτζώκας: «Είναι η Euroleague των τραυματισμών - Χρειαζόμαστε εσπευσμένα ένα ευχέλαιο»

Aχιλλέας Μαυροδόντης 14:40 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 14.08.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε δηλώσεις του ενόψει του μεγάλου αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα (16/11), στάθηκε στις απουσίες της ομάδας του, στην δυσκολία της φετινής Euroleague, αλλά και στο... ευχέλαιο που χρειάζονται οι Ερυθρόλευκοι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα και τις απουσίες που θα έχει η ομάδα του στο εν λόγω ματς της Πέμπτης (16/11), ενώ στάθηκε και στο... ευχέλαιο που χρειάζεται εσπευσμένα εκείνος και οι παίκτες του. 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας: 

«Το θέμα είναι πως όπως είναι τα παιχνίδια τώρα, για όλες τις ομάδες και κυρίως μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θεωρώ πως είναι η Ευρωλίγκα των τραυματισμών. Ο Ερυθρός Αστέρας έχασε παίκτες χτες. Είναι τόσο σκληρή η διοργάνωση και τόσο απαιτητικές βραδιές που βλέπεται πως οι παίκτες πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον. Εμείς το έχουμε πληρώσει πάρα πολύ. Ο Σίκμα έδωσε 11 ποιοτικά λεπτά, παρότι δεν ήταν στο πρόγραμμα, γιατί είχε κάνει μόνο μια ομαδική προπόνηση. Κανείς που ξέρει μπάσκετ δεν αμφισβητεί πως έχει ποιότητα. Το θέμα είναι να είναι σε καλή κατάσταση και να βρει ρυθμό που αυτό δεν γίνεται σε μια μέρα. Πρέπει να διαχειριστούμε την κατάσταση. Θα φανεί το μέγεθος του τραυματισμού του Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος από την μαγνητική. Εμείς δεν έχουμε παρά να βγούμε και να παλέψουμε, προετοιμάζοντας το παιχνίδι όσο γίνεται καλύτερα. Το ίδιο έχει και ο Ερυθρός Αστέρας. Διάβασα πως έχει προβλήματα τραυματισμών από χτες. Άμα στεκόμαστε τόσο πολύ σε αυτό, χάνουμε την ουσία, η οποία είναι να κερδίζουμε ματς. Το ματς είναι έτσι κι αλλιώς πάρα πολύ δύσκολο. Ο Γιάννης (Σφαιρόπουλος) έχει αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού και έχει βάλει μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα. Σίγουρα έχουν και καλή ψυχολογία. Αυτή τη στιγμή αυτό που μετράει είναι οι νίκες».

Η διάγνωση για Γκος
EUROLEAGUE

16:46 - 15.11.2023

Η διάγνωση για Γκος

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς - Γκος υποβλήθηκε σε μαγνητική, με τα αποτελέσματά της να μην είναι ενθαρρυντικά για τον Ολυμπιακό.

Για τους Μιλουτίνοφ και ΜακΚίσικ: 

«Ο ΜακΚίσικ κάνει κανονικά ομαδικές προπονήσεις, την δευτέρα θα μπει στις ομαδικές. Ο Μιλουτίνοφ υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα να επιστρέψει την Τρίτη, αλλά κι αυτός δεν είναι σίγουρος, πρέπει να το επανεξετάσουμε. Άρα λοιπόν είναι και οι δύο έξω για αύριο και πιθανότατα για την Κυριακή με το Μαρούσι».

Για το αν ο Ολυμπιακός χρειάζεται... ευχέλαιο: 

«Έπρεπε να κάνουμε στην αρχή της χρονιάς και δεν το κάναμε, πρέπει μάλλον να το κάνουμε τώρα εσπευσμένα. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε έναν φοβερό παππά, με τον οποίο δεν κάναμε τραυματισμό όλη τη χρονιά. Γι' αυτό ήμασταν και επιτυχημένοι. Φέτος δεν τον κάναμε και για αυτό είμαστε γεμάτοι τραυματίες»..

🔴Sportal Euroleague Show για το Παναθηναϊκός - Ζάλγκιρις και όλη τη δράση της Τετάρτης