Μπαρτζώκας: «Είχαμε πολύ σωστή προσέγγιση και αντιμετωπίσαμε άψογα τον Άρη»
i

Γιώργος Μπαρτζώκας / © Intime

Μπαρτζώκας: «Είχαμε πολύ σωστή προσέγγιση και αντιμετωπίσαμε άψογα τον Άρη»

Γιώργος Γαβριλάκης 18:27 - 17.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:54 - 20.08.2024

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη συνέντευξη Τύπου εξήγησε πως ο Ολυμπιακός «δεν υποτίμησε τον Άρη σε κανένα σημείο του παιχνιδιού», ενώ ο κόουτς του Άρη, Γιάννης Καστρίτης ένιωσε περηφάνια «για την πορεία της ομάδας μας».

O Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο που λειτούργησαν οι παίκτες του στη νίκη επί του Άρη. Από την προσέγγιση, από τις επιλογές και γενικά τον τρόπο που αγωνίστηκαν. «Δεν υποτιμήσαμε καθόλου το παιχνίδι» είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσει πως «δεν υποτιμήσαμε τον αντίπαλο ούτε κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά ούτε πριν μπούμε στο γήπεδο. Ο Άρης είναι μια ομάδα που πιέζει πολύ στην μπάλα, αλλάζει την άμυνά του συνεχώς και εμείς έπρεπε να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι». 

Ο Ολυμπιακός ασχολήθηκε πολύ «με την προσέγγισή μας στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Έπρεπε να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτό το πρώτο ματς και οι παίκτες μου ήταν απόλυτα συνεπείς, με αποτέλεσμα να κερδίσουμε με μεγάλη διαφορά. Πήραμε περισσότερα ριμπάουντ, είχαμε πολλές ασίστ και δεχτήκαμε μόλις τρεις αιφνιδιασμούς. Δεχόμενοι μόλις 51 πόντους ήταν δύσκολο να χάσουμε».

Καστρίτης: «Είμαστε περήφανοι για την πορεία μας»

Από την πλευρά του ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης, δήλωσε πως «παίξαμε απέναντι στην καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και τα παιδιά δεν είναι ικανοποιημένα από τον τρόπο που κύλησε το παιχνίδι. Για μας είναι ευλογία που έχουμε παίκτες που είναι διψασμένοι και θέλουν πάντα να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους». 

Όσον αφορά το ξεκίνημα του αγώνα, ο Έλληνας τεχνικός παραδέχτηκε πως «μας κόστισε, αλλά τα παιδιά δεν εγκατέλειψαν. Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ καλός και σοβαρός. Εμείς επί σειρά ημερών προπονούμαστε και παίζουμε με πολλές απουσίες και αυτό μας επηρέασε. Όπως και να έχει πάντως, είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για την πορεία μας μέχρι τώρα». Για τη διοργάνωση ο Καστρίτης τόνισε πως «μακάρι να ολοκληρωθεί το Final 8 όπως έχουμε οραματιστεί όλοι και πάνω από όλα να το ευχαριστηθεί ο κόσμος»