Μπαρτζώκας: «Κάθε παιχνίδι απαιτεί φοβερό κόπο»

Μπαρτζώκας: «Κάθε παιχνίδι απαιτεί φοβερό κόπο»

Sportal newsroom 17:23 - 23.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 20.08.2024

Η διαβολοβδομάδα δεν επιτρέπει δάκρυα και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, με το τεχνικό του Ολυμπιακού να αφήνει πίσω την ήττα στο Τελ Αβίβ στρέφοντας την προσοχή όλων στο εντός έδρας ραντεβού με την Άλμπα.

«Δεν υπάρχει κάτι να κρατάς ή να μην κρατάς», είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας σκεπτόμενος το ματς στο Ισραήλ και την ήττα του Ολυμπιακού από τη Μακάμπι. «Δεν μπορούμε να κρατάμε ό,τι μας συμφέρει και ό,τι δεν μας συμφέρει να το πετάμε. Χάσαμε ένα παιχνίδι, αυτό είναι το δεδομένο», πρόσθεσε και να εξηγήσει ότι «ήταν ένα παιχνίδι που το ελέγξαμε σε μεγάλο βαθμό, οδηγήσαμε το σκορ για περίπου 32 λεπτα και δεν εκτελέσαμε σωστά το πλάνο μας στα τελευταία κρίσιμα λεπτά». 

Ο ίδιος εντόπισε το πρόβλημα στο γεγονός ότι «τους δώσαμε αυτοπεποίθηση, όμως είναι ένα ματς που πάει... πέρασε! Κάναμε μια ανάλυση για τον τρόπο που πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε γιατί το πρωτάθλημα είναι τρομερά ανταγωνιστικό». Η σελίδα όμως, γυρίζει και ο τεχνικός του Ολυμπιακού σκέφτεται αποκλειστικά και μόνο το ματς της Πέμπτης (24/11, 21:00) με την Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ. 

«Όλες οι ομάδες παίζουν με μεγάλο κίνητρο. Όλες έχουν προσόντα και ικανότητες και κάθε παιχνίδι έχει συγκεκριμένη προσέγγιση», είπε και επικεντρώθηκε στην Άλμπα που «είναι ομάδα που είναι πρώτη σε transition κατοχές, πρώτη σε transition πόντους, παίζει σε πολύ υψηλό τέμπο, πασάρει πολύ τη μπάλα και παρότι έχουν ξεκινήσει κερδίζοντας τα πρώτα τρία ματς και χάνοντας τα επόμενα έξι, δεν είναι ένα σύνολο που δεν προσπαθεί ή τα παρατάει. Με τον Ερυθρό Αστέρα για παράδειγμα, ήταν μπροστά στο σκορ πέντε πόντους και τελικά έχασε στην παράταση». 

Από την πλευρά του ο ίδιος περιμένει «ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι» και έχει προειδοποιήσει και τους παίκτες του. Διότι, «η Άλμπα είτε μέσα στην έδρα της, είτε μακριά από αυτήν παίζει με την ίδια ικανότητα και το ίδιο πλάνο παιχνιδιού», υπογράμμισε. Είναι μια ομάδα που «πάντα δημιουργεί πρόβλημα. Έχει καλούς παίκτες και απαιτεί μεγάλη σωματική και πνευματική προσπάθεια για να μπορέσεις να πάρεις το αποτέλεσμα απέναντί τους». 

Γενικά το μπάσκετ ως φιλοσοφία στον ενεστώτα χρόνο έχει αλλάξει με τον Μπαρτζώκα να καταλήγει πως η Ευρωλίγκα ειδικά «είναι μια λίγκα που έχει γεμίσει ταλέντο, τα παιχνίδια είναι απαιτητικά, συνεχόμενα και είναι δύσκολο να εκτελείς το πλάνο κατά γράμμα. Αυτό που μένει είναι να παίρνεις όσο πιο πολλές νίκες όταν σου δίνεται η ευκαιρία. Εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά, δεν ξέρω αν το περιβάλλον της ομάδας το καταλαβαίνει, ότι κάθε παιχνίδι έχει μεγάλη δυσκολία και απαιτεί φοβερό κόπο και προσπάθεια

Είμαστε μια ομάδα που έχει δείξει πράγματα. Είμαστε η πρώτη ομάδα σε πόντους ανά κατοχή, μια ομάδα με συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που εγώ πιστεύω ότι δίνει νίκες και επιτυχίες. Μια ομάδα που κερδίζει. Έχουμε να φτιάξουμε αρκετά, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ομάδα πρέπει να μένει συμπαγής και με το κεφάλι μέσα στο κεφάλι. Να είμαστε μαχητές. Θα έρθουν καλά και κακά βράδια. Υπάρχει κόπωση, ελπίζω ότι δεν θα έχουμε απουσίες».

Αλεκ Πίτερς: «Η Άλμπα δεν αποτελεί εξαίρεση»

«Μερικές φορές το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί μετά από μια ήττα» δήλωσε ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Άλεξ Πίτερς,  είναι να παίξεις αμέσως έναν αγώνα, όπως συμβαίνει τώρα στην περίπτωσή μας. Ελπίζουμε να κάνουμε πολλά πράγματα που δεν κάναμε στην αναμέτρηση με τη Μακάμπι», σχολίασε.

Tags: