Μπαρτζώκας: «Ο Μιλουτίνοφ έπαιξε με σπασμένο δάχτυλο, είχαμε κακές αποφάσεις»

Γιώργος Μπαρτζώκας

i

Photo by Panagiotis Moschandreou/Euroleague Basketball via Getty Images

Μπαρτζώκας: «Ο Μιλουτίνοφ έπαιξε με σπασμένο δάχτυλο, είχαμε κακές αποφάσεις»

Νίκος Καλαμπάκας 22:04 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:06 - 14.08.2024

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Μπασκόνια κι έπεσε στο 3-4 της κατάταξης στην Euroleague και ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας, ανέλυσε τους λόγους της ήττας, ενώ έκανε και την αποκάλυψη ότι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αγωνίστηκε με σπασμένο δάχτυλο.

Οδυνηρή χαρακτήρισε την ήττα του Ολυμπιακού από τη Μπασκόνια, ο κόουτς των Πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας. Εξηγώντας τους λόγους που την έφερε, επισήμανε ότι οι παίκτες του είχαν λάθος αποφάσεις, τις οποίες απέδωσε στην κούραση. Ο ίδιος αποκάλυψε μάλιστα ότι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αγωνίστηκε με σπασμένο δάχτυλο, κάνοντας ένεση για να αντέξει τους πόνους. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Μπαρτζώκας: 

«Προφανώς είναι μια οδυνηρή ήττα για την ομάδα μας όμως αυτό είναι και δεν αλλάζει. Έπρεπε να έχουμε κάνει σωστά πράγματα στπο τέλος του αγώνα.

Δύο λάθη μια τάπα, ένα φάουλ που δεν δώσαμε όταν δεν ήμασταν στο μπόνους και φυσικά το σουτ του Μακιντάιρ που ήταν πάνω σε άμυνα», είπε αρχικά.

«Χάσαμε δεύτερο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα στο καλάθι στην τελευταία επίθεση. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι, να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να μείνουμε ενωμένοι», συνέχισε, εξηγώντας τους λόγους της ήττας.

Για τον Μιλουτίνοφ:

«Πρέπει να πω ότι ο Μιλουτίνοφ έπαιξε με σπασμένο δάχτυλο στο πόδι. Το έπαθε πριν τρεις ημέρεςκαι έκανε ένεση για να παίξει. Προφανώς δεν μπορούσε να παίξει παραπάνω».

Συνεχίζοντας την ανάλυση του αγώνα, επισήμανε:

«Στο 2ο δεκάλεπτο είχαμε πολλές κακές αποφάσεις, ειδικά στην επίθεση προσπαθούσαμε να σκοράρουμε χωρίς πάσες.

Πέσαμε στην παγίδα που βάζει η Μπασκόνια σε όλους της τους αντιπάλους. Σκοράραμε εύκολα 26 πόντους στην 1η περίοδο και στο 2ο δεκάλεπτο σκεφτήκαμε ότι μπορούμε να σκοράρουμε όλοι και υπεστήκαμε μια καταστροφή. Οι κακές μας αποφάσεις τους έδωσαν τη δυνατότητα να τρέξουν και να βρουν ρυθμό.

Η Μπασκόνια είναι μια ομάδα που οι σουτέρ της βρίσκουν ρυθμό. Στο β' ημίχρονο παίξαμε το δικό μας μπάσκετ και επιστρέψαμε».

Sportal Euroleague Show: Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -18, αλλά ο ΜακΙντάιρ τον «εκτέλεσε» στο τέλος