Η Μπασκόνια θέλει 1.5 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τον Μονέκε!

Τσίμα Μονέκε

Η Μπασκόνια θέλει 1.5 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τον Μονέκε!

Γιάννης Πάλλας 19:29 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:30 - 01.07.2024

Η ρήτρα αποδέσμευσης του Τσίμα Μονέκε ανέρχεται στο ποσό του 1.5 εκατ. ευρώ γεγονός που καθιστά δύσκολη την μεταγραφή του στην Παρτίζαν

Η καταπληκτική χρονιά του Τσίμα Μονέκε με την Μπασκόνια τον κατέστησε ως ένα από τα πιο hot ονόματα της αγοράς. Οι Βάσκοι μπορεί να απογοήτευσαν στην Euroleague, αλλά και το ισπανικό πρωτάθλημα, ωστόσο ο 28χρονος πάουερ φόργουορντ ήταν εξαιρετικός.

Γι’ αυτό και βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών ομάδων όμως η Μπασκόνια δεν προτίθεται να τον παραχωρήσει... τσάμπα. Για την ακρίβεια το τίμημα είναι πολύ υψηλό. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Mozzart στη Σερβία οι Βάσκοι θέλουν ένα ποσό που ανέρχεται στο 1.5 εκατ. ευρώ!

Με αυτές τις απαιτήσεις τους αν μη τι άλλο δείχνουν πως θα χρειαστεί κάποια ομάδα να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον αποκτήσει. Γιατί δεν αρκούν μόνο τα χρήματα της ρήτρας για την μετακίνηση του, αλλά απαιτείται και ένα υψηλό συμβόλαιο για το Νιγηριανό πάουερ φόργουορντ.

Η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν το μεγάλο φαβορί για την απόκτηση του, καθώς ο προπονητής των Σέρβων είχε εστιάσει στον παίκτη, προκειμένου να ενισχύσει ουσιαστικά την γραμμή των ψηλών της ομάδας του μετά τη ριζική ανανέωση που επιχείρησε.

Ωστόσο, το ποσό αυτό (1.5 εκατ. ευρώ) καθίσταται απαγορευτικό, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει η μετακίνηση του από τη Μπασκόνια στην Παρτίζαν.

Πρόσφατα, η Μπασκόνια απώλεσε έναν από τους σημαντικούς περιφερειακούς παίκτες της τον Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, που θα φοράει τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα. Το buy out του 30χρονου γκαρντ ήταν πιο προσιτό, καθώς έφτανε τα 600.000 δολάρια.

Οι Βάσκοι δεν έχουν πρόβλημα να παραχωρήσουν και τον Τσίμα Μονέκε εάν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τους, καθώς έχουν εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα τους και θεωρούν πως θα μπορέσουν με κάποιο τρόπο να τους αντικαταστήσουν.