Ανατροπή: Μένει στη Μπασκόνια ο Πεναρόγια

Ανατροπή: Μένει στη Μπασκόνια ο Πεναρόγια

Νίκος Καλαμπάκας 17:48 - 22.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:23 - 14.08.2024

Στην ανανέωση της συνεργασίας τους για έναν ακόμα χρόνο συμφώνησαν η Μπασκόνια με τον Χουάν Πεναρόγια.

Παρά τις φήμες για την αποχώρησή του, ο προπονητής Χουάν Πεναρόγια και η Μπασκόνια συμφώνησαν στην ανανέωση της συνεργασίας τους για μία ακόμη σεζόν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Ο 54χρονος κόουτς οδήγησε την Μπασκόνια με ρεκόρ 18-16 στην EuroLeague και έχασε τα πλέι οφ για μόλις μία νίκη. Η ομάδα του αποκλείστηκε πρόωρα από τα πλέι οφ της ACB και το Copa del Rey, γεγονός που έβαλε σε σκέψεις άπαντες στον οργανισμό.

Η Μπασκόνια παρουσίασε ένα εντυπωσιακό μπάσκετ για τους οπαδούς της EuroLeague, με μέσο όρο 86,7 πόντους και σκοράροντας πάνω από 100 πόντους σε πέντε αγώνες την περασμένη σεζόν. Έγινε επίσης η τρίτη ομάδα που σκόραρε 120 πόντους ή περισσότερους στην ιστορία της EuroLeague και η πρώτη τα τελευταία 15 χρόνια.

Η ομάδα του Πεναρόγια κατέρριψε επίσης το ρεκόρ όλων των εποχών με τρίποντα σε μία σεζόν της ACB League, αφού είχε 419 τρίποντα κατά τη διάρκεια των 34 αγώνων της κανονικής περιόδου. Το κατάφεραν σε 1030 προσπάθειες, «πυροβολώντας» με εντυπωσιακή ακρίβεια που έφτασε στο 40,7%.

Ο Χρήστος Μπαφές στο Sportal: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι δουλειά, ήμουν στην εντατική και νόμιζα ότι μου λέει ψέματα η γυναίκα μου για τη Μαδρίτη»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

11:05 - 22.06.2023

Ο Χρήστος Μπαφές στο Sportal: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι δουλειά, ήμουν στην εντατική και νόμιζα ότι μου λέει ψέματα η γυναίκα μου για τη Μαδρίτη»

Ο Χρήστος Μπαφές ξεδιπλώνει την ιστορία του φετινού Ολυμπιακού, σε μια συνέντευξη - ποταμό στο Sportal. Ο αθλητικός διευθυντής των νταμπλούχων Ελλάδας μιλάει για τη φετινή πορεία, συγκινεί όταν θυμάται τις μέρες που τον ταλαιπωρούσε σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ εξηγεί ότι για εκείνον ο Ολυμπιακός δεν είναι δουλειά, αλλά η ζωή του.

Ο Πεναρόγια ανέλαβε την ομάδα της Βιτόρια το περασμένο καλοκαίρι μετά από ένα χρόνο στη Βαλένθια. Είναι δύο φορές κάτοχος του FIBA Champions League με την Μπούργος το 2020 και το 2021.