Χάουαρντ.... 2028 στην Μπασκόνια!

Χάουαρντ.... 2028 στην Μπασκόνια!

Sportal newsroom 11:31 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:24 - 29.05.2024

Η Μπασκόνια ολοκλήρωσε τη σεζόν και χωρίς να χάσει χρόνο προχώρησε στην πιο σημαντική κίνηση για την επόμενη μέρα της, «δένοντας» τον Μάρκους Χάουαρντ με συμβόλαιο έως το 2028.

Η φετινή σεζόν τελείωσε άδοξα και πρόωρα για την Μπασκόνια, με την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να μένει για πρώτη φορά εκτός playoffs στην ACB, σε μια σεζόν που ξεκίνησε με βλέψεις και τέλειωσε εντελώς άδοξα και πολύ σύντομα.

Παρ' όλα αυτά, στη Βιτόρια έχουν όλο το χρόνο ο Χοσέ Κερεχέτα και οι συνεργάτες του για να καταστρώσουν τα πλάνα τους ενόψει της νέας σεζόν. Η πρώτη και πιο βασική κίνηση για την ομάδα της ερχόμενης περιόδου ήταν η παραμονή του Μάρκους Χάουαρντ, ο οποίος αν και είχε συμβόλαιο μέχρι το 2026 είχε μπει στο μάτι αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων.

Η Μπασκόνια όμως φρόντισε να... κόψει την όρεξη των διεκδικητών της με τον πιο ηχηρό τρόπο. Κι αυτό γιατί επέκτεινε το συμβόλαιό της με τον Αμερικανό γκαρντ μέχρι το 2028, αναπροσαρμόζοντας το συμβόλαιό του με αυξημένες αποδοχές και πολύ καλύτερους όρους.

Έτσι, οι Βάσκοι μπαίνουν στη νέα σεζόν έχοντας κρατήσει με νέα συμβόλαια τον καλύτερο παίκτη τους, τον Μάρκους Χάουαρντ, που θα παραμείνει ηγέτης του ρόστερ για πολλά χρόνια ακόμα.

Την φετινή σεζόν στην Euroleague ο χαρισματικός σκόρερ έμεινε στο παρκέ για 23:02 στα 39 παιχνίδια που αγωνίστηκε και μέτρησε 19,5 πόντους, 1,6 ασίστ, 48,4% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα, αφήνοντας το στίγμα του στην διοργάνωση.