Η Μπασκόνια συμφώνησε με τον Χάουαρντ για επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2028!

Η Μπασκόνια συμφώνησε με τον Χάουαρντ για επέκταση συμβολαίου μέχρι το 2028!

Γιάννης Πάλλας 19:36 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:21 - 29.05.2024

Σε συμφωνία για την πρόωρη επέκταση του συμβολαίου με τον Μάρκους Χάουαρντ μέχρι το 2028 προχώρησε η Μπασκόνια σύμφωνα με την ιστοσελίδα «noticiasdealava.eus»

Η Μπασκόνια μπορεί να έμεινε εκτός playoffs από το ισπανικό πρωτάθλημα (Liga Endesa), αλλά έκανε το deal δίνοντας τα χέρια με τον Μάρκους Χάουαρντ για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2028!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «noticiasdealava.eus», οι Βάσκοι συμφώνησαν σε όλα με τον Αμερικανό σκόρερ, που είναι κάτοχος διαβατηρίου του Πουέρτο Ρίκο.

Το προηγούμενο συμβόλαιο του Χάουαρντ είναι σε ισχύ μέχρι το 2026, ωστόσο η Μπασκόνια πέτυχε να αποσπάσει την καταφατική απάντηση του για την επέκταση του με αυξημένες αποδοχές και μεγαλύτερη ρήτρα αποδέσμευσης.

Ο Μάρκους Χάουαρντ βρέθηκε στη Βιτόρια το καλοκαίρι του 2020 και φέτος ήταν καταπληκτικός έχοντας κατά μέσο όρο 19,5 πόντους ανά αγώνα, 1,2 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ στην Euroleague, ενώ από την άλλη στο ισπανικό πρωτάθλημα είχε 19,4 πόντους μέσο όρο, 1,3 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ.

Η διοίκηση της Μπασκόνια έκανε κίνηση-ματ, καθώς πέτυχε την επέκταση του συμβολαίου του, διατηρώντας τον στο ρόστερ της για περισσότερα χρόνια, γεγονός που θα της αποδώσει πολλά ωφέλη είτε μείνει, είτε μπει στη συνέχεια κάποια από τις ομάδες της Euroleague για να τον διεκδικήσει.

Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ αποτελεί το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο των Βάσκων και γι’ αυτό φρόντισε η διοίκηση να τον κρατήσει για περισσότερα χρόνια στη Βιτόρια.

Όλα τα λεφτά στον Μάρκους Χάουαρντ - H Μπασκόνια ετοιμάζει επέκταση συμβολαίου στον πρώτο σκόρερ της Euroleague (vid)
EUROLEAGUE

14:26 - 10.05.2024

Όλα τα λεφτά στον Μάρκους Χάουαρντ - H Μπασκόνια ετοιμάζει επέκταση συμβολαίου στον πρώτο σκόρερ της Euroleague (vid)

O Μάρκους Χάουαρντ δεσμεύεται με την Μπασκόνια μέχρι το καλοκαίρι του 2026, αλλά ο ισπανικός σύλλογος έχει αποφασίσει να του αυξήσεις τις αμοιβές του Αμερικανού γκαρντ και να του προσφέρει συμβόλαιο μέχρι και το 2028!

Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων σκόρερ της Euroleague που μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα, κάτι που έκανε αρκετές φορές μέσα στη σεζόν έχοντας τη συμπαράσταση του Τσίμα Μονέκε, που αποτελεί τον δεύτερο επιθετικά πόλο της ομάδας.