Η Μπασκόνια «λύγισε» τον Ερυθρό Αστέρα στο... θρίλερ της Βιτόρια!

Μπασκόνια - Ερυθρός Αστέρας

i

Photo by Aitor Arrizabalaga/Euroleague Basketball via Getty Images

Η Μπασκόνια «λύγισε» τον Ερυθρό Αστέρα στο... θρίλερ της Βιτόρια!

Νίκος Καλαμπάκας 23:40 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 14.08.2024

Παιχνίδι για γερά νεύρα έγινε στη Βιτόρια, εκεί όπου η Μπασκόνια μπροστά στο κοινό της νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα με 87-85.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Μπασκόνια με τον Ερυθρό Αστέρα, που κρίθηκε υπέρ των γηπεδούχων με σκορ 87-85. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Σεντερέσκις και Χάουαρντ, ενώ οι Σέρβοι έδειξαν καρδιά, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή και να «κλέψουν» τη νίκη από τους αντιπάλους τους.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Μάρκους Χάουαρντ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αυτή την περίοδο, κάτι που φρόντισε να δείξει και κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Με τον Αμερικάνο να αναλαμβάνει να ηγηθεί για μια ακόμα φορά στον τομέα της επίθεσης, η Μπασκόνια από το πρώτο δεκάλεπτο είχε τον έλεγχο του αγώνα και διατηρούσε ένα προβάδισμα τεσσάρων έως οκτώ πόντων. Στο 10' το σκορ ήταν 26 -18 αφού οι Σέρβοι δεν είχαν καταφέρει να βρουν τον τρόπο να επιβάλλουν τον ρυθμό τους.

Ανάλογη ήταν η εξέλιξη του ματς και στη 2η περίοδο, με τη Μπασκόνια να προηγείται και τους Σέρβους να κυνηγούν. Γκιεντράιτις και Μπολομπόι ήταν οι πρωταγωνιστές στην επίθεση, όμως δεν κατάφεραν να δώσουν ρόλο οδηγού στην ομάδα τους κι έτσι το ημίχρονο βρήκε τη Μπασκόνια μπροστά με 9 πόντους (52-43).

Το σκηνικό άλλαξε στην 3η περίοδο, όταν ο Ερυθρός Αστέρας με όπλο του την άμυνα έκανε το come back και έφτασε στην ισοφάριση. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκανε το 62-62, όμως στη συνέχεια η Μπασκόνια έτρεξε ένα σερί 5-0 και έκλεισε το δεκάλεπτο στο 67-62.

Οι Βάσκοι δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, συνήλθαν αμέσως και γρήγορα η διαφορά εκτοξεύθηκε ξανά σε διψήφια επίπεδα (75-65 στο 33'). Ο Ερυθρός Αστέρας όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα κατάφερε να επιστρέψει ξανά στο παιχνίδι και να ισοφαρίσει σε 85-85. Στα 9 δευτερόλεπτα που απέμεναν ο Σεντερέσκις ευστόχησε σε δύο βολές, ενώ στα εναπομείναντα 6'' οι Σέρβοι πήραν την μπάλα στο μισό γήπεδο ο Γκιεντράιτις σούταρε για τρεις αλλά αστόχησε κι έτσι το... θρίλερ κρίθηκε υπέρ της Μπασκόνια με το το 87-85 να είναι το τελικό σκορ του αγώνα.

MVP:

Ο Τάντας Σεντερέσκις μαζί με τον Μάρκους Χάουαρντ ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, όμως ο πρώτος ήταν σχεδόν αλάνθαστος και σημείωσε καθοριστικούς πόντους.

Το κλειδί του αγώνα

Όταν ο Ερυθρός Αστέρας έκανε το come back του η Μπασκόνια έδειξε χαρακτήρα και δεν «λύγισε». Οι Βάσκοι πήγαν ξανά τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας και αν και δυσκολεύτηκαν, στο τέλος ήταν αυτοί που χαμογέλασαν. 

Η επόμενη αγωνιστική 

Η Μπασκόνια υποδέχεται τη Βίρτους ενώ ο Ερυθρός Αστέρας αγωνίζεται με την Άλμπα στο Βελιγράδι

Διαιτητές

Ζαμόιτσκι, Βίκλιτσκι και Μπίτνερ

Τα δεκάλεπτα: 26-18, 52-43, 67-62, 87-85

Δείτε εδώ το play by play του αγώνα