Μονέκε: «Δεν υπήρξα κοντά στην αποχώρηση από την Μπασκόνια, ούτε μίλησα απευθείας με άλλη ομάδα»

Τσίμα Μονέκε - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Μονέκε: «Δεν υπήρξα κοντά στην αποχώρηση από την Μπασκόνια, ούτε μίλησα απευθείας με άλλη ομάδα»

Ευτυχία Οικονομίδου 18:02 - 30.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:02 - 30.08.2024

Ο Τσίμα Μονέκε αποφάσισε να ξεκαθαρίσει πως ουδέποτε βρέθηκε κοντά σε αποχώρηση από την Μπασκόνια, ούτε μίλησε με άλλες ομάδες.

Ο Τσίμα Μονέκε πρωταγωνίστησε το φετινό καλοκαίρι όσον αφορά τα μεταγραφικά σενάρια του καλοκαιριού. Ο 28χρονος φόργουορντ είχε κλέψει τα βλέμματα την σεζόν που πέρασε με τις εμφανίσεις του φορώντας τη φανέλα της Μπασκόνια, όπου συγκέντρωσε μέσο όρο 13.6 πόντων με 6.6 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ σε 24'44΄΄ λεπτά συμμετοχής με πολλές ομάδες της EuroLeague να τον έχουν βάλει στο στόχαστρο.

Ωστόσο το υψηλό buy-out που υπήρχε στο συμβόλαιό του με την Μπασκόνια δεν βοήθησε περισσότερο τις συνθήκες. Ο Μονέκε πάντως ξεκαθάρισε μόλις του δόθηκε η ευκαιρία πως δεν υπήρξε στιγμή που να βρέθηκε κοντά στην πόρτα της εξόδου από την ισπανική ομάδα και μάλιστα ένιωσε μεγάλη απογοήτευση για όσα γράφονταν για εκείνον σε αυτό το διάστημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τσίμα Μονέκε:

«Ήμουν διακοπές όταν άρχισαν να βγαίνουν κάποια fake news για μένα. Απογοητεύτηκα όταν κάποια άρχισαν να λένε πράγματα για μένα επί προσωπικού, τα οποία δεν ήταν αληθινά. Αυτό με εκνεύρισε πραγματικά. Ήξερα ότι δεν είχα πάει πουθενά και πως θα επέστρεφα στην Μπασκόνια. Δεν υπήρξα κοντά στην αποχώρηση από την Μπασκόνια, ούτε μίλησα απευθείας με άλλη ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μονέκε, όταν μίλησε στο «Noticias de Alava».

Μετά τοποθετήθηκε για τον νέο προπονητή της Μπασκόνια, Πάμπλο Λάσο. «Τον αγαπώ. Αγαπώ τα πάντα πάνω του. Δεν έχουμε παίξει ακόμα κανένα παιχνίδι, αλλά μπορείς να καταλάβεις πως είναι από τον τρόπο που επικοινωνείς μαζί του. Θυμάμαι πως είχαν αντιδράσει οι παίκτες της Ρεάλ και όλοι οι άλλοι όταν απολύθηκε. Μόνο θετικά πράγματα έχω ακούσει για εκείνον από τότε που ήρθα στην Ισπανία».

Σχετικά με τους στόχους του με την ομάδα της Ισπανίας είπε: «Πρέπει να κερδίσουμε το κύπελλο, να μπούμε στα playoffs της ACB, να μπούμε ξανά στα playoffs της EuroLeague. Να κάνουμε δηλαδή όσα έπρεπε να είχαμε κάνει και πέρσι».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!