Μπασκόνια από άλλο πλανήτη, διέσυρε την Μπαρτσελόνα

Μπασκόνια από άλλο πλανήτη, διέσυρε την Μπαρτσελόνα

Νίκος Καλαμπάκας 23:19 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:57 - 14.08.2024

Η Μπασκόνια έπαιξε εκπληκτικό μπάσκετ στη Βιτόρια κόντρα στην Μπαρτσελόνα κι έφτασε σε άνετη νίκη με σκορ 94-71.

Την τρίτη της συνεχόμενη νίκη στην Euroleague πήρε η Μπασκόνια που ήταν καταιγιστική κόντρα στη Μπαρτσελόνα, φτάνοντας με άνεση στο τελικό 94-71.

Η τελευταία ήττα των Βάσκων ήταν στις 27 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ. Τότε, με τον Πεναρόγια στον πάγκο τους οι Βάσκοι είχαν ηττηθεί από τον Παναθηναϊκό με 95-81. Έκτοτε η ήττα είναι άγνωστη λέξη για εκείνους, αφού ο ερχομός του Ιβάνοβιτς ήταν ένα καλό... ηλεκτροσόκ!

Η Μπασκόνια είναι σε πολύ καλό φεγγάρι, κάτι που απέδειξε και κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό μπάσκετ η ομάδα της Βιτόρια υπέταξε εντός έδρας τους Καταλανούς του Γκριμάο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι Βάσκοι είχαν τα ηνία και την κυριαρχία από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και δεν δυσκολεύτηκαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ και τρέχοντας μέσα στο γήπεδο έκλεισαν την 1η περίοδο στο + 8 (26-18) στέλνοντας μήνυμα ότι δεν θα ήταν εύκολο το βράδυ για τους Καταλανούς.

Η δεύτερη περίοδος ήταν ακόμα πιο... κατηφορική για τους φιλοξενούμενους. Οι Βάσκοι δεν είχαν φρένα, ο Χάουαρντ ανέβαζε συνεχώς τον ρυθμό και την ένταση κι έτσι το ημίχρονο βρήκε τη Μπασκόνια να προηγείται με το εμφατικό 55-29.

Η Μπαρτσελόνα έκανε μια προσπάθεια να επιστρέψει στο παιχνίδι στην 3η περίοδο, όταν και με επί μέρους σκορ 24-15 μείωσε τη διαφορά στ 30 στους 17 πόντους (70-53). Όμως οι Βάσκοι δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα και στην τελευταία... στροφή της κούρσας πάτησαν και πάλι το γκάζι κι εξαφανίστηκαν. Το τελικό 94-71 πιστοποιεί ότι οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έχουν αναγεννηθεί και πλέον μπορούν να ονειρεύονται μια θέση στα playoffs της Euroleague.

MVP

Ο Μάρκους Χάουαρντ ήταν μια ομάδα μόνος του. Σημείωσε 26 πόντους κι έδωσε 3 ασίστ σε ένα ονειρικό βράδυ για τους Βάσκους. 

Το κλειδί του παιχνιδιού

Η άμυνα της Μπασκόνια ήταν από γρανίτη και η επίθεσή της πετούσε... φωτιές. Οι Βάσκοι ολοκλήρωσαν το ματς έχοντας 14/29 τρίποντα, αριθμός απαγορευτικός για να χάσει μια ομάδα έναν αγώνα. 

Οι επόμενοι αγώνες των ομάδων

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την ερχόμενη Παρασκευή 17/11 τη Βαλένθια ενώ την ίδια μέρα οι Βάσκοι δοκιμάζονται στη Γαλλία κόντρα στη Βιλερμπάν. 

Διαιτητές 

Μόγκουλκοτς, Πέτεκ και Μπουμπέρ

Δεκάλεπτα: 26-18, 55-29, 70-53, 94-71

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Ιβάνοβιτς): Χάουαρντ 26, Ραϊέστε, Τσιόζα 4, Σεντεκέρσκις 9, Μίλερ-ΜακΙντάιρ 20, Ντίεθ 5, Ντιοπ, Κότσαρ 6, Κοστέλο 5, Μονέκε 19 

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γκριμάου): Ντα Σίλβα 12, Βέσελι 2, Μπριθουέλα 2, Κάλινιτς 6, Σατοράνσκι 6, Ερνανγκόμεθ 9, Λαπροβίτολα 14, Αμπρίνες 9, Πάρκερ 2, Νάτζι, Γιοκουμπάιτις 9, Πάρα

Sportal Euroleague Show για το Παναθηναϊκός - Ζάλγκιρις και όλη τη δράση της Τετάρτης

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!