Εσύ τι έκανες στα 27 σου; Αυτός είναι το δεξί χέρι του Πάμπλο Λάσο και στον πάγκο της Μπασκόνια

Εσύ τι έκανες στα 27 σου; Αυτός είναι το δεξί χέρι του Πάμπλο Λάσο και στον πάγκο της Μπασκόνια

Γιάννης Πάλλας 17:40 - 20.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:23 - 20.07.2024

Ο Νάτσο Χουάν σε ηλικία 27 ετών επιλέχθηκε από τον Πάμπλο Λάσο μετά την Μπάγερν Μονάχου να τον ακολουθήσει και στη Μπασκόνια

Απόλυτη εμπιστοσύνη στη νέα γενιά προπονητών έχει ο Πάμπλο Λάσο και αυτό αποτυπώνεται από την επιλογή του στενού συνεργάτη που έκανε στη Μπακόνια μετά την επίτευξη της συμφωνίας με τους Βάσκους και την επιστροφή του στη Liga Endesa.

Ο κορυφαίος προπονητής θα έχει εκ δεξιών του τον 27χρονο Νάτσο Χουάν, τον οποίο είχε εμπιστευτεί και στη Μπάγερν Μονάχου την περσινή σεζόν. Ο νεαρός προπονητής από την Σαραγόσα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του απαιτητικού Πάμπλο Λάσο με την εργατικότητα και το ταλέντο του.

Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Σαραγόσα ασχολήθηκε από μικρός με το μπάσκετ και είχε μεγάλη αγάπη στο κολεγιακό (NCAA) και το ΝΒΑ. Μάλιστα. Ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στα κοινωνικά δίκτυα και ειδικά στο twitter, όπου είχε τον λογαριασμό NachoJuanRules που ήταν αρκετά δημοφιλής, καθώς έκανε λεπτομερή ανάλυση αγώνων μπάσκετ και έδειχνε να έχει μια έμφυτη τάση προς την προπονητική και τη δημοσιογραφία!

Υπέγραψε άρθρα στα Basket4Us, Farhampton Magazine, BasketAmericano, SkyHook Magazine και The Goal Point, όπου έγραφε και για άλλα αθλήματα. Ωστόσο, το καλύτερο του κάθε σεζόν αφορούσε τις αναλύσεις του γύρω από το κολεγιακό μπάσκετ.

Σταδιακά ωστόσο η δραστηριότητα του Νάτσο Χουάν στο twitter σταμάτησε και αυτλή η αλληλεπίδραση με τον κόσμο, καθώς η προπονητική καταλάμβανε αρκετό χώρο μέσα στην ημέρα.

Στα 18 του χρόνια βρέθηκε στα τμήματα υποδομής της Σαραγόσα όπου είχε μικρή διαφορά ηλικίας με τους παίκτες, ενώ μόλις στα 22 τον εμπιστεύτηκε ο Πορφίριο Φίσακ στην ανδρική ομάδα της Σαραγόσα ως μέλος του προπονητικού επιτελείου. Εκεί παρέμεινε τέσσερα χρόνια, ώσπου το καλοκαίρι του 2023, μια τηλεφωνική κλήση άλλαξε τα πάντα.

Ο Πάμπλο Λάσο, τον οποίο ο Νάτσο Χουάν γνώριζε καλά από την παρουσία του στο Πανεπιστήμιο όπου έδινε κάποιες διαλέξεις τον κάλεσε δίπλα του στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου και εκείνος πήρε την ευκαιρία και κέρδισε εκείνη τη σεζόν δύο τίτλους, το πρωτάθλημα Γερμανίας, αλλά και το Κύπελλο.

Ο 27χρονος Νάτσο Χουάν απολαμβάνει αυτό που κάνει, που είναι όλη του η ζωή, αλλά πολύ σημαντικό είναι και το βήμα που του έδωσε ο Πάμπλο Λάσο να πορευτεί δίπλα του σ’ αυτή τη διαδρομή που είναι πολύ απαιτητική και με μεγάλο ανταγωνισμό. Από τη στιγμή που κάνει αυτό που ήθελε πάντα έχει πολλές πιθανότητες να τα καταφέρει και να ηγηθεί τα επόμενα χρόνια ενός μεγάλου συλλόγου...