Τι έμαθε ο Μάρκους Χάουαρντ από τον Λάσο στις πρώτες προπονήσεις της Μπασκόνια!

Μάρκους Χάουαρντ

Τι έμαθε ο Μάρκους Χάουαρντ από τον Λάσο στις πρώτες προπονήσεις της Μπασκόνια!

Γιάννης Πάλλας 22:28 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:28 - 28.08.2024

Ο Μάρκους Χάουαρντ αναφέρεται στον προπονητή του στη Μπασκόνια Πάμπλο Λάσο και τα πρώτα μαθήματα που πήρε από εκείνον

Ο Μάρκους Χάουαρντ αποτελεί το μεγάλο «όπλο» της Μπασκόνια που πέρσι κέρδισε το τρόπαιο του κορυφαίου σκόρερ της EuroLeague Αλφόνσο Φορντ, αλλά η ομάδα δεν είχε την πορεία που επιθυμούσε.

Το τελευταίο διάστημα πολλά έγιναν και άλλαξαν την κοσμοθεωρία του Αμερικανού γκαρντ με το κυριότερο πως έγινε πατέρας. Γι’ αυτό και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο El Correo χαρακτήρισε αυτό το καλοκαίρι ως το καλύτερο της ζωής του!

«Υπήρξαν πολλές αλλαγές από φέτος έως πέρυσι, αλλά αυτό συμβαίνει πάντα. Ταυτόχρονα, είναι πολύ συναρπαστικό. Έχουμε πολύ ταλέντο και είμαι ενθουσιασμένος που έχω έναν προπονητή όπως ο Πάμπλο Λάσο. Ξέρω ότι θα μάθω πολλά από αυτόν, νιώθω ότι θα βελτιωθώ πολύ», είπε ο Μάρκους Χάουαρντ.

Η υπογραφή του προπονητή Πάμπλο Λάσο ήταν μια κίνηση έκπληξη από την Μπασκόνια. Αφού εργάστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης για 11 χρόνια, ο Ισπανός βρέθηκε στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου, όπου έπειτα από έναν χρόνο επέστρεψε ξανά στην Ισπανία.

Παρόλο που ο Χάουαρντ έχει κάνει μόνο μερικές προπονήσεις με τον νέο προπονητή, έχει ήδη παρατηρήσει μια ξεχωριστή ποιότητα από τον Πάμπλο Λάσο.

«Οι συζητήσεις που είχαμε ήταν πολύ σύντομες. Αλλά ξέρω ότι περιμένει από εμάς να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα. Ο τρόπος που προπονεί θα μας βοηθήσει επίσης. Καταλαβαίνει τους παίκτες. Και το έχω παρατηρήσει τις τελευταίες δύο ημέρες» εξήγησε ο Αμερικανός γκαρντ. Και συμπλήρωσε: «Ξέρω ότι θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Χάουαρντ ένα χρόνο πριν ήταν αρκετά φιλόδοξος υποστηρίζοντας ότι η κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος (Liga Endesa) και η παρουσία στο Final Four της EuroLeague ήταν ο στόχος. Η Μπασκόνια τελικά δεν έπαιξε καν στα playoffs στο πρωτάθλημα μετά από αρκετές δεκαετίες.

«Νομίζω ότι πέρυσι, πολλοί άνθρωποι έκαναν μεγάλα όνειρα. Αλλά νομίζω ότι θα είναι σημαντικό για εμάς να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Δεν θα καθίσω και θα πω ότι θα είμαστε πρωταθλητές στο τέλος της χρονιάς γιατί είναι πολύ απίθανο αφού υπάρχουν πολλές καλές ομάδες» υποστήριξε.

«Πέρυσι, δεν είχαμε τη σεζόν που περιμέναμε, αλλά πιστεύω ότι κάθε μέρα, πρέπει να επικεντρωθούμε στο να μην θεωρούμε τίποτε δεδομένο. Να προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα και όταν έρθει η ώρα, το αποτέλεσμα που θέλουμε θα υλοποιηθεί».

Η γέννηση του παιδιού του ανάγκασε τον Μάρκους Χάουαρντ να χάσει την πιθανότητα να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Αν και είχε αποκτήσει την απαιτούμενη άδεια, ο γκαρντ της Μπασκόνια δεν εκπροσώπησε την εθνική ομάδα του Πουέρτο Ρίκο ούτε στους Ολυμπιακούς Προκριματικούς ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Καλαβρός αναλαμβάνει την εκγύμναση του Γιάννη και του Θανάση στο Μιλγουόκι!
NBA

20:48 - 28.08.2024

Ο Καλαβρός αναλαμβάνει την εκγύμναση του Γιάννη και του Θανάση στο Μιλγουόκι!

Ο Μιχάλης καλαβρός αποχώρησε από το προπονητικό επιτελείο του Ολυμπιακού, καθώς αναλαμβάνει την ατομική εκγύμναση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και του Θανάση στους Μιλγουόκι Μπακς

«Είμαστε σε επαφή τα τελευταία δύο χρόνια και έχω κάθε πρόθεση να παίξω για το Πουέρτο Ρίκο όσο πιο γρήγορα μπορώ», είπε για την παρουσία του στην εθνική ομάδα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!