Ο Μονέκε «καθάρισε» την Παρτίζαν

Μπασκόνια - Παρτίζαν

i

Photo by Aitor Arrizabalaga/Euroleague Basketball via Getty Images

Ο Μονέκε «καθάρισε» την Παρτίζαν

Sportal newsroom 23:41 - 03.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:15 - 14.08.2024

Με δύο βολές του Τσίμα Μονέκε 1.1'' πριν το τέλος της αναμέτρησης, η Μπασκόνια επιβλήθηκε της Παρτίζαν με σκορ 84-83.

Φοβερό ματς έγινε στη χώρα των Βάσκων ανάμεσα στη Μπασκόνια και τη Παρτίζαν με τους γηπεδούχους να κερδίζουν τελικά με σκορ 84-83 χάρη σε δύο βολές του Μονέκε. Οι δύο ομάδες έδωσαν πραγματική μάχη με τους γηπεδούχους τελικά να επικρατούν και να παίρνουν τη 2η φετινή τους νίκη. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Μπασκόνια και Παρτίζαν έδωσαν σκληρές μάχες στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι όντας στο 1-4 της κατάταξης καίγονταν για τη νίκη, την ώρα που οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχαν ταξιδέψει στην Ισπανία αποφασισμένοι για το αποτέλεσμα.

Η 1η περίοδος βρήκε τους αντιπάλους σε απόλυτη ισορροπία όσον αφορά το σκορ, αφού σημείωσαν από 23 πόντους σε ένα παιχνίδι με φοβερό ρυθμό.

Ανάλογη ήταν η εξέλιξη του αγώνα και στο 2ο δεκάλεπτο, όμως η Μπασκόνια φάνηκε πιο αποφασισμένη και με όπλο της την άμυνα κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια στο +8 (40-32).

Η Παρτίζαν μπήκε πολύ πιο δυνατά στην 3η περίοδο και ανταμείφθηκε για αυτό. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπαιξαν σκληρά στην άμυνα, εγκλώβισαν τους αντιπάλους τους και τρέχοντας επί μέρους σκορ 24-15 στο δεκάλεπτο κατάφεραν να κλείσουν την περίοδο στο +3 (63-66).

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε όλα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον αγώνα ως θρίλερ. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα και έπαιζαν για τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τους Βάσκους τελικά να επικρατούν χάρη σε δύο βολές του Μονέκε με 84-83. Η Παρτίζαν έχασε τη μπάλα στην επαναφορά, η Μπασκόνια έκανε πάσα και 0.1'' πριν το τέλος ο Μονέκε εκτέλεσε δύο ακόμα βολές όμως αστόχησε κι έτσι γράφτηκε το τελικό 84-83.

MVP: 

Ο Τσίμα Μονέκε σημείωσε 16 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και ήταν ο άνθρωπος που με τις εύστοχες βολές του έκρινε την αναμέτρηση.

Το κλειδί του αγώνα

Η ψυχραιμία των γηπεδούχων στην τέταρτη περίοδο και το γεγονός ότι όταν η Παρτίζαν ανέτρεψε το σκορ, οι παίκτες του Ιβάνοβιτς δεν τα παράτησαν και έδωσαν πραγματική μάχη ώστε να φτάσουν στη νίκη. Συνυπολογίστε οτι ο κομβικός για τους Σέρβους, Αβράμοβιτς κινήθηκε σε ρηχά νερά σημειώνοντας μόλις έναν πόντο. 

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων

Η Μπασκόνια αγωνίζεται στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό ενώ η Παρτίζαν υποδέχεται τη Φενέρ

Διαιτητές

Λοτερμόζερ, Νέντοβιτς, Λαουριναβίσιους

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-23, 48-42, 63-66, 84-83

Η εξέλιξη του αγώνα Play by play

Μην χάσετε μετά το τέλος του αγώνα το Sportal Euroleague Show, με όλο το ρεπορτάζ από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα

Κάντε Εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!