Οι δύο «κατάρες» που θέλει να σπάσει η Παρτιζάν στην έδρα της Μπασκόνια

Ζέλικο Ομπράντοβιτς - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Οι δύο «κατάρες» που θέλει να σπάσει η Παρτιζάν στην έδρα της Μπασκόνια

Νίκος Καλαμπάκας 18:30 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:30 - 03.10.2024

Η Παρτιζάν ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στη φετινή Ευρωλίγκα που θα την βρει στην έδρα του... κακού της δαίμονα που ακούει στο όνομα Μπασκόνια.

Η φετινή περιπέτεια της Παρτιζάν στην Ευρωλίγκα ξεκινάει από τη Βιτόρια, εκεί όπου η Μπασκόνια του Πάμπλο Λάσο θα δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής της, κόντρα στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Μπορεί το ελληνικό ενδιαφέρον να στρέφεται απόψε στη Γερμανία και το Βερολίνο, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Άλμπα, ωστόσο οι υπόλοιπες αναμετρήσεις έχουν κι αυτές το... ζουμί τους για τους λάτρεις της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας στην Ευρώπη.

Ανάμεσά τους και η αναμέτρηση της Μπασκόνια με την Παρτιζάν, στην πόλη των Βάσκων. Πέρα από τα πρώτα δείγματα γραφής που θα παρουσιάσουν οι δύο αντίπαλοι, το ενδιαφέρον θα στραφεί και στις δύο... κατάρες που θα προσπαθήσει να ξορκίσει η ομάδα της Σερβίας.

Γιασικεβίτσιους: «Δύσκολο ματς με τον Ολυμπιακό - Να σεβαστούν οι οπαδοί μας τον Ντόρσεϊ»
EUROLEAGUE

15:37 - 03.10.2024

Γιασικεβίτσιους: «Δύσκολο ματς με τον Ολυμπιακό - Να σεβαστούν οι οπαδοί μας τον Ντόρσεϊ»

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει προειδοποιήσει τους παίκτες του για το πως πρέπει να αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της Euroleague και τους φιλάθλους της Φενέρμπαχτσε για την επιστροφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ στην Κωνσταντινούπολη.

Από τότε που επέστρεψε στην Ευρωλίγκα μετά από μεγάλο διάλειμμα, η Παρτιζάν δεν έχει κερδίσει στον πρώτο γύρο. Και αν η περσινή ήττα από τη Μακάμπι , στο μοναδικό ματς που έδωσαν οι Ισραηλινοί στην έδρα τους στο Τελ Αβίβ, μπορεί να θεωρηθεί «αναμενόμενη», τότε η ήττα από την Άλμπα στην έναρξη της σεζόν 2022/23. ήταν εντελώς «απροσδόκητη.

Μια ακόμη μεγαλύτερη «κατάρα» ακολουθεί την Παρτιζάν στην έδρα της Μπασκόνια, την «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα», όπου δεν έχει κερδίσει εδώ και 23 χρόνια! Την τελευταία εκτός νίκη επί της Μπασκόνια πέτυχαν οι ασπρόμαυροι τον Οκτώβριο του 2001. Από τότε μετρούν μόνο ήττες, κάτι που θέλουν να αλλάξει σήμερα (3/10).