Ασταμάτητη η Βίρτους, πέρασε και από τη Βιτόρια
i

Photo by Aitor Arrizabalaga/Euroleague Basketball via Getty Images

Ασταμάτητη η Βίρτους, πέρασε και από τη Βιτόρια

Νίκος Καλαμπάκας 23:31 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:16 - 14.08.2024

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της Βίρτους από την έδρα της Μπασκόνια. Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκ επικράτησαν με 91-81 και έφτασαν στην 10η φετινή τους νίκη στην Euroleague.

Φοβερή μάχη έδωσαν στη Βιτόρια Μπασκόνια και Βίρτους. Οι φιλοξενούμενοι τελικά νίκησαν με 91-81 και πιστοποίησαν ότι φέτος βρίσκονται στις ομάδες που θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τα playoffs, ενώ οι Βάσκοι του Ιβάνοβιτς ότι μετά την αλλαγή προπονητή η ομάδα βαδίζει στο σωστό δρόμο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Βίρτους πήγε αποφασισμένη στη χώρα των Βάσκων και μπήκε στο παρκέ πολύ δυνατά. Οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι άφησαν στην 1η περίοδο τους γηπεδούχους σε ρόλο θεατή και προηγήθηκαν μέχρι και 14 πόντους, πριν κλείσουν την περίοδο στο +9 (15-24). 

Η Μπασκόνια ωστόσο δεν λύγισε από το εκρηκτικό ξεκίνημα των Ιταλών και πραγματοποιώντας φοβερό δεκάλεπτο, έκανε επί μέρους σκορ 28-18 στη 2η περίοδο και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 43-42

Οι Ιταλοί όμως δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Ιβάνοβιτς να πάρουν ψυχολογία και να καταφέρουν να ανεβάσουν τη διαφορά και έτσι έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους κλείνοντας την 3η περίοδο με το υπέρ τους 63-60. 

Η ομάδα του Μπάνκι είχε βρει τον τρόπο να ελέγξει τον αγώνα και συνέχισε να βάζει δύσκολα στη Μπασκόνια μέχρι το τέλος. Τελικά επικράτησε με σκορ 91-81 και έφτασε στη 10η νίκη της στη διοργάνωση.

MVP

Ο Μάρκο Μπελινέλι ήταν ο άνθρωπος που με τα καθοριστικά του σουτ απέκρουσε την αντεπίθεση των Βάσκων στα τελευταία λεπτά. Σημείωσε 27 πόντους και μαζί με τον Σενγκέλια ήταν οι κορυφαίοι του παρκέ. 

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η Μπασκόνια επέστρεψε δυναμικά στη 2η περίοδο και έκανε επί μέρους σκορ 28-18. Η Βίρτους ωστόσο δεν λύγισε και στο δεύτερο ημίχρονο είχε τον απόλυτο έλεγχο της ροής του αγώνα. 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Λατίσεβς, Νίκολιτς και Χάτζιτς

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η Βίρτους υποδέχεται τον Ολυμπιακό ενώ η Μπασκόνια αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Μακάμπι.

Δεκάλεπτα: 15-24, 43-42, 60-63, 81-91

Το play by play της αναμέτρησης

🔴Sportal Euroleague Show με Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός και τις μάχες του Big 4 στην Ευρώπη